Több orvos is lerázta a fiút, pedig nagyon súlyos volt a problémája.

Egy aggódó szülő osztotta meg tapasztalatait a közösségi hálón. Tanulságos!

'Hosszú lesz írásom de kérlek olvassátok el. Dani fiam kb 1 éve fájlalta a fejét. Szinte minden reggel fejfájással ébredt. Járt orvosnál, nem is egynél. Volt amelyik azt mondta neki hogy ez normális, élete végéig szednie kell a fájdalomcsillapítót.
Kb. 3 hónappal ezelőtt feltűnt hogy sokkal kevesebbet eszik. Hányinger gyötörte és látászavarai is voltak. A tavaszi szünetben ismét elment a háziorvoshoz. Kapott beutalót ortopédiára, neurológiára, el kellett vigyem szemészetre és csináltak neki egy nagy labort. Időpontot ortopédiára május 11-re, neurológiára június 12-re kaptunk. A szemészetet pedig el se lehet érni telefonon. Vagy foglalt vagy nem veszi fel senki. A labor eredménye: magas vas. Aztán április 28-án Vásárhelyről a kollégiumból elvitte a mentő. A tanár hívta ki mert hányt. 9-kor hívták a mentőt ami fél 12-re érte is ment. Amikor felhívtam a kórházat a doktornő közölte velem: anyuka nagy baj nincsen, a gyerek már nyomkodja a telefont! Aztán szombaton mikor átmentem kérdem milyen vizsgálatokat csinálnak neki.

Csináltak egy általános labort (hétvégén ők nem csinálnak nagy labort) , volt szemészeti vizsgálata, a felnőtt neurológus megtekergette a fejét, meg feltett neki pár kérdést. Megnézték a cukrát és 24 órás vérnyomás mérést csináltak. Május 2-án haza engedték azzal a neurológusi szakvéleménnyel hogy fejfájása részben csigolya eredetű, részben pszichikai és részben a kimerültségtől van. Nekem konkrétan csak annyit mondtak a sok stressztől van, ami az iskolában éri. Kérdem a többi tünete? Hányinger? Hányás? Homályos látás? Javasolták gyermek neurológus felkeresését. Igen, van időpontunk. Május 3-án a gyerek elvitte a zárójelentést a háziorvoshoz és kért egy igazolást, majd délután visszament a kollégiumba. Olyan 4 óra fele hívott a felügyelő tanárja, hogy Dani hány, így nem maradhat ott. Nem is hiszi el, hogy ezt a gyereket így kiengedték a kórházból.

Így Dani még szerdán haza is jött. Másnap elindultunk a gyerekorvoshoz. Dani félúton összecsuklott. Mire elvittem a dokiig már félrebeszélt. A doki kihívta a mentőket akik bevitték a szegedi klinikára. Ott feltételezték hogy be van drogozva. Egy negatív drogteszt után csináltak neki EEG-t ami nagyon rossz lett. Így éjszaka csináltak neki MRI-t. Másnap megmutatták a felvételt. Egy 5 cm átmérőjű tumor nyomta a gyerek szinte összes idegét. Szombat reggel operálták.

Amit én nem értek hogy a vásárhelyi kórház orvosa hogy nem gyanakodott? Utólag utánanéztem, a gyerek az agydaganat összes tünetét felsorolta. Milyen szakemberek dolgoznak ott? Ez az én véleményem. Amiért leírtam ezt az az, mert szeretnélek megkérni valamire. Ha orvosként olvasod kérlek vedd komolyan a betegeidet, vizsgáld ki a panaszaiknak megfelelően, ne vedd őket félvállról, és ne a látszatból ítéld meg hogy mekkora a baj. Ha betegként vagy annak hozzátartozójaként olvasod akkor arra kérlek ne hagyd hogy az orvosok lerázzanak, hogy ne vegyenek komolyan.'

Reméljük sikerül felépülni a fiúnak a súlyos betegségből. Kitartást neki és a szülőknek!

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!