Figyelj, nehogy te is így járj!

Tanulságos eset!

"A Budakeszi Tesco parkolójában a lekopott mozgássérült jelzés miatt megbüntettek minket. Annak ellenére történt ez, hogy egyáltalán nem volt szándékunkban elvenni a helyet egy mozgássérült elől! Egyszerűen nem vettük észre, hogy ott van felfestés. Szembe sütött a nap, tábla se előtte, se parkolóval szemben nincs kirakva. Ez egy 50.000,- forintos büntetési tétel. Amíg a büntetési cetlin hüledeztünk ismét valaki megállt mellettünk, aki szintén nem vette észre a lekopott felfestést..." 

A képen is látszik, hogy a festés halvány. Esős időben vagy épp ha ráhullik a hó, senki nem mondja meg, hogy ez nem normál parkolóhely.

Ilyen az, ahol tényleg látszik a megkülönböztető jelzés:

Kép és szöveg forrása: Facebook

A Pénzcentrum utánajárt, hogy mit tehetsz, ha önhibádon kívül jogosulatlanul parkolsz egy mozgáskorlátozott parkolóban, és megbüntetnek. Van lehetőség arra, hogy kevesebbel is megúszd, ha véletlenül belefutsz egy ilyen helyzetbe. Egy próbát mindenképp megér, mielőtt befizeted az 50 ezres bírságot.

Első körben a rendőrségnél kell kopogtatni a csekkel, és elmondani a bírságolás körülményeit. Amennyiben ott nem jársz szerencsével, akkor a bírósághoz is lehet fordulni, de itt már jóval óvatosabbnak kell lenni. Mert, ha a bíróságon neked adnak igazat, akkor elengedik a büntetést, ha viszont úgy ítélik, hogy jogtalan a felháborodásod, akkor már nem 50, hanem 100 ezer forintot kell befizetni. JÓL GONDOLD MEG!

► KÉRJÜK LÁJKOLD ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS!

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!