Két éve küzdött a rákkal.

Elhunyt France Gall francia énekesnő, az 1960-as években népszerű yé-yé stílus képviselője, az 1965-ös Eurovíziós Dalfesztivál győztese, a francia rock- és könnyűzene egyik legismertebb szerzőjének és előadójának, Michel Berger-nek az özvegye.

A számos sorscsapás sújtotta énekesnő 70 évesen halt meg vasárnap Párizsban a rákkal vívott kétéves küzdelem után. 

France Gall 1947. október 9-én született Párizsban. Tizenötévesen abbahagyta iskolai tanulmányait, és megkezdte énekesi pályafutását. Apja, Robert Gall dalszövegeket írt Charles Aznavournak, és már korán támogatta lánya zenei karrierjét, kezdetben maga is írt dalokat France-nak. 

France Gall később megismerkedett Serge Gainsbourg-ral, a francia sanzon fenegyerekével, aki a Lolitát látta benne. Erotikus utalásokkal teli dalokat írt neki, köztük a Poupée de cire, poupée de son-t (Viaszbaba, rongybaba), amellyel a szőke énekesnő Luxembourg színeiben megnyerte az 1965-ös Eurovíziós Dalfesztivált. A szám óriási sikert aratott egész Európában, öt nyelven vették fel, és más előadók is feldolgozták, magyarul Viaszbaba címmel Toldy Mária adta elő, és hatalmas siker volt.

Legnagyobb sikereit azokkal a dalokkal aratta, amelyeket Michel Berger írt neki, köztük az Ella, elle l'a vagy a Tout pour la musique. Gall és Berger 1976-ban házasodott össze, a férfi 1992-ben, 44 évesen halt meg szívrohamban. Öt évvel később elhunyt két gyermekük közül a 19 éves Pauline is, aki cisztás fibrózisban szenvedett. 

A sorscsapásokat az énekesnő nehezen heverte ki, és csak ritkán lépett fel a nyilvánosság előtt. Gall 2015/16-ban tért vissza sikeresen a Résiste-tel, egy 1981-es slágerének címét viselő musicallel, amelynek 350 ezer nézője volt Franciaországban, Svájcban és Belgiumban, és olyan dalokból áll, amelyeket ő és a férje írt és adott elő, mint az Aime-la vagy Tout pour la musique című világslágerek. atv.hu/MTI

Óriási sláger volt ez a dala is:

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!