A szokásos menetrend: felhőszakadás, jégeső, szél.

Ismét lecsapott a vihar! Borsodban újra jelentős csapadék hullott és viharos a szél. Több megyét is érint a zivatarzóna.

A zivatarokhoz lokálisan jelentős mennyiségű (30 mm-t meghaladó) csapadék, jégeső társulhat. Később a csapadékrendszer fokozatosan kelet felé terjed. A zivatarokat leginkább az Alföldön 70 km/h-t meghaladó szél is kísérheti. Az éjszakai órákban leginkább keleten van még esély intenzívebb csapadékra, zivatarra. Szerdán egy hidegfronthoz társulva északnyugat felől délkelet felé áthelyeződve több helyen várható zápor, zivatar. Intenzívebb zivatarok főként az Alföld középső és keleti részén valószínűbbek, melyekhez helyenként viharos szél, felhőszakadás és jégeső is társulhat. Késő estétől a keleti országrészben is fokozatosan stabilizálódik a légkör. Szerdán délután, este az Észak-Dunántúlon az északnyugati szelet viharos, kb. 65km/h széllökések kísérhetik. 

Keleten még tartja magát a nyárias meleg, ám a Dunántúl egyes részein alig van 15 fok felett a hőmérséklet. Képek forrása.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!