Még a tapasztalt háziasszonyok is elmulasztják!

A fürdő ezen részét szinte soha senki sem takarítja ki, pedig kellene!

A mellékhelyiség tisztántartása, higiéniai szempontból a lakás legfontosabb és legérzékenyebb helyisége. Mondani sem kell, hogy miért fontos ez, ugyanis számtalan kórokozó halmozódhat fel a mosdóban, wc-csészében, padlón, amelyeket nem annyira bonyolult tisztán tartani.

Azonban a zuhanyzófülke szűk rései között, amelyek az ajtók sínpárját tartják össze, idővel sok baktérium halmozódhat fel, a nedves, meleg környezet pedig a penészgombának kedvez.

Lássunk most egy hatékony megoldást, amivel kitisztíthatók ezek a szűkebbnél szűkebb részek!

Szükséged lesz:

  • ecetre;
  • papírtörlőre;
  • vízre;
  • régi, használaton kívüli fogkefére;

Mi a teendő?

Önts némi ecetet a kényes, szennyezett részekre, majd a fogkefével sikáld végig a felületet, hogy a piszkok, penészfoltok eltűnjenek.

Ezután nedvesíts be pár papírtörlőt, és töröld ki az ajtósínek közötti részt, így minden csillogni fog, és a penészgombák is elpusztulnak, ami azért fontos, mert könnyen allergia, légzési problémák alakulhatnak ki, de súlyosabb esetben az idegrendszert is negatívan befolyásolhatják, és memóriagondokat okozhatnak.

Főként az immungyenge gyerekek és idősek esetében jelenthet problémát a penészes lakás, mellékhelyiség, így a rendszeres takarítás mellett a szellőztetést is meg kell naponta ejteni.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!