Mutatjuk, mire kell figyelni!

Ronda, gusztustalan, elfuserált - jellemezték a vevők és a kereskedők az új ötezreseket. Az új kétezresekkel nagyobb a baj: mindenki aggódik, mert csak kicsit tér el színében a húszezrestől. Emiatt főleg a gyengébb látásúaknak lesz baja.

Egy virágárus azt nyilatkozta, hogy volt már vevője, aki inkább becseréltette nála régire az új kétezresét a biztonság kedvéért. – Az ötezres előnye, hogy biztosan nem téveszti össze mással az ember, annyira gusztustalan.

A 2016 előtt kibocsátott kétezer- és ötezerforintos bankjegyekkel idén július végéig lehet fizetni, de utána még 3 évig díjmentesen beváltják a posták és a bankok, a jegybank pedig további 20 évig. A 2015 előtt készült húszezresek idén december végig használhatók fel, utána a posták és bankok 3, az MNB szintén 20 évig váltja be.

– Hitvány mindkettő – jelentette ki egy büfés, aki szintén attól tart, rengeteg konfliktust okoz majd az új bankó, sőt lesznek, akik az idősek átverésére fogják használni. – Nem kell hozzá az sem, hogy félhomályban fizessenek vele. Elég, ha sokan vannak, és csak futva néz rá az ember – magyarázta.

► KÉRJÜK LÁJKOLD ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS!

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!