A szódabikarbóna a takarításban is páratlan segítség.

A szódabikarbóna a főzésen kívül még jó néhány dologban hasznos lehet - például használhatod a szőnyegek szagtalanítására, felmosáshoz, vagy épp fogmosásra. 

Padló

Nem kívánt karcolások nélkül szabadulhatsz meg a makacs piszoktól a padlón, ha 1 csésze szódabikarbónát keversz el a meleg felmosóvízben. Ez a módszer úgy távolítja el a szennyeződést, hogy egyúttal megkíméli a parketta viaszát és a csempe fényességét. A különösen makacs foltokat alaposabban át is dörzsölheted egy rongy segítségével, majd tiszta vízzel töröld át a felületet.

Bútorok

A festett bútorok, sőt még a fal is jól viseli, ha a foltokat nedves, szódabikarbónás szivaccsal dörzsölöd át. Nem tesz kárt ugyanis a felületben, megőrzi a színeket, ugyanakkor leszedi még a zsírkréták nyomait is. Tisztítás után elegendő áttörölnöd a területet egy tiszta, száraz ruhával.

Mosogatószivacs

Áztasd 1 órára szódabikarbónás vízbe a használt mosogatószivacsot. Ehhez 4 evőkanál szódabikarbónát oldj fel 1 liter meleg vízben. Az áztatás kiválóan fertőtleníti és szagtalanítja a használt szivacsot.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!