Egy nagy karton és sok üres műanyag palack kell hozzá.

Sok helyen a világon az emberek nem férnek hozzá olyan luxushoz, amelyet magától értetődőnek tartunk: elektromos áram, internet, folyó víz, vagy akár rendszeres élelmiszer ellátás és tiszta víz. Ehhez hozzájön, hogy a nyári hőmérséklet elviselhetetlen. De a helyzetük nem reménytelen!

Több mint 28 000 ember él egy apró területen, amit Daulatdiának neveznek Bangladesben. Szűk a kis kunyhókban laknak folyó víz nélkül, a külső és belső hőmérséklet pedig 45 celsius fok fölé emelkedhet.

Valami tenniük kellett, így megcsinálták az első légkondicionálót, amihez nem kell elektromos áram.

Egy darab erős kartonból és egy sor újrahasznosított műanyag palackból készül. A palackok fenekét és nyakát levágják, majd a táblába vágott lyukak sorába dugják.

► KÉRJÜK LÁJKOLD ÉS

Miután minden palack a helyén van, a táblát egy ajtó vagy egy ablak előtt helyezik el. A hűtés hatása azonnali.

Forró levegő érkezik a palackba kívülről, majd hűvösebb levegőt küld a vékonyabb nyakból. Az alapelv hasonló a hatáshoz, amikor nyitott szájjal a kezedre lehelsz. Próbáld ki magad!

Ez az egyszerű megoldás több mint 11 fokkal hűti le a beltéri helyet. Milyen megkönnyebbülés az emberek számára, akik szélsőséges hőmérsékletek között élnek nap mint nap.

Számtalan falu elkezdte már használni a világ legegyszerűbb légkondicionálóját.

Itt van egy videó, amely pontosan megmutatja a rendszer működését:

Ez a rendszer nemcsak friss levegőt hoz a túlmelegedett kunyhókba, hanem nagyszerű módja annak, hogy ösztönözzék az embereket a régi műanyag palackok újrahasznosítására. Forrás

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!