Ha el akarjuk kerülni az évi rendszeres hangyainváziót, akkor ne rögtön a rovarirtókért nyúljunk, hanem próbáljuk ki az alábbi egyszerű, és környezetbarát trükköket.

Nagymamám mindig azt mondta, hogy csak akkor jön biztosan a tavasz, ha megjelennek a hangyák. És valóbban, a tavasz első napsugarai előcsalogatják ezeket az apró rovarokat, de sajnos nem csak a kertekben, hanem a lakásokban is.

1. A hintőpor hatékony, szerves hangyariasztó szerként ismert. Bőségesen szórj talkum alapú hintőport a vonulási útjukra illetve azokra a helyekre - például az ajtókhoz és az ablakokhoz, . repedésekre a padlón-, ahol a rovarok bejutnak a lakásba.

2. Az egyik legrégebbi módszer, ha a résekbe, amiken behatolnak, sütőport vagy szódabikarbónát szórsz! Ezek nagyon riasztóan hatnak, és garantáltan elmegy a kedvük a belépéstől!

3. Facsarjon citromot a küszöbökre és az ablakpárkányokra, majd keresse meg azokat a réseket és repedéseket, ahol bejöhetnek a hangyák – oda is facsarjon citromot! Figyelem, a boltokban kapható dobozos citromlé nem minden esetben hatékony.

4. Ha szeretnéd biztonságban tudni a spájzban tárolt alapvető élelmiszereket, akkor tegyél melléjük néhány babérlevelet vagy szegfűszeget, vagy zsályát. Az egész éléskamrát bebiztosíthatod apró zsályás, babéros, fahéjas vagy szegfűszeges zsákocskákkal, amelyeknek köszönhetően nem mellesleg kellemes illata is lesz a spájznak.

5. Ha már kifigyelted a vonulási irányukat, készíts sűrű cukoroldatot, márts ebbe kis szivacsdarabokat és helyezd el az útvonalukon. A kis betolakodók odavannak a cukorért, ezért rámásznak majd a szivacsra, amiből azonban nem tudnak kiszabadulni.

Sokan esküsznek a bors, az erőspaprika vagy az ecet hatékonyságára is, azonban erős illatuk miatt ezeket beltérben nem javasoljuk.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!