A bolti macskaeledellel egyszerűbb az etetés, viszont rámehet az egészsége!

Rendre megjelennek az interneten az arról szóló hírek, hogy a kutya-és macskaeledelek valójában miből, hogyan és hol készülnek. A ledöbbent gazdik számára ott a következő kérdés: akkor mivel etessem?

Régen teljesen természetes volt, hogy a házi macska a konyhából kikerült maradékokon élt. Aki ehhez szoktatja a macskáját, egyáltalán nem tesz rosszat neki. Mi baja is lehetne tőle?!

Egy átlagos felnőtt macska naponta 30-50 dkg ételt fogyaszt el - ideális esetben 2-3 kisebb adagban felkínálva. A macska kevésbé hajlamos a túlevésre, vagyis ha sokat kap, biztosan nem eszik addig, amíg üres lesz a tál. Viszont ha otthagyja az ételt, előfordulhat, hogy más macska eszi meg előle.

Ha elhatározzuk, hogy házi kosztot adunk neki, de nincs túl sok maradék a konyhán, az alábbi receptekből is válogathatunk:

  • főtt csontos húsdarálék, főtt tészta, főtt tojás lereszelve
  • főtt csontos csirkehús (csirkefej, csirkeszárny, farhát – megetetés előtt húsklopfolóval törjük össze a nagyobb  csontokat), főtt zabpehely, kevés főtt zöldségkeverék
  • csirkebelsőség vegyesen (máj, tüdő, lép, vese, stb., lehet főtt is és nyers is), túró, főtt zabpehely, főtt rizs
  • májkrém, főtt tojás lereszelve, kevés rizs

A macska igényli a húst, így az mindig legyen az ételébe! Emellé odakerülhet a rizs, tészta, kukoricadarab, a tojás, zöldségek, stb.

Ám azt sem felejtsük el, hogy az éhes macska talál magának élelmet! Persze ez a lakásban tartott macskák esetében nem túl szerencsés megoldás!

NYOMJ EGY LÁJKOT, HA TETSZETT A CIKK, ÉS

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!