Az utcai cipő talpán rengeteg vírust vihetünk haza.

Az utcai cipő talpán rengeteg vírust vihetünk haza, főleg olyan helyekről, ahol több fertőzéses személy is jár, vagy ahol a földre köpnek. Ezért tanácsos, ha a bejárati ajtó előtt és utána is elhelyezünk egy-egy lábtörlőt - mondja a temesvári Járványkórház osztályvezető főorvosa, Virgil Musta. - Az előbbit klóros oldattal kell átitatnunk.

Miután cipőnket megtöröltük a második lábtörlőben is, házi cipőt kell húznunk. Az utcai cipőt olyan helyen kell hagynunk, amelyet gyakran fertőtleníthetünk klóros oldattal. Utcai cipőt semmiképpen ne használjunk a lakásban!

Ha az utcán védőkesztyűt viseltünk, akkor mielőtt kinyitnánk az ajtót a hazatérésünkkor, a kesztyűt levesszük, nejlonzacskóba tesszük, és azt lezárva a kukába tesszük. 

A lakásban, illetve a munkahelyen a kilincseket gondosan fertőtlenítenünk kell. Az utcai ruhát hazaérve ajánlatos levetni és kitenni az erkélyre vagy pedig olyan helyre, amelyet fertőtleníteni lehet. Utána le kell zuhanyoznunk, és átöltöznünk az otthoni ruhába. Ha az utcai ruhát nem tudjuk fertőtleníteni vagy átvasalni, a legjobb, ha csak 24-48 óra elteltével vesszük fel legközelebb.

A koronavírus okozta megbetegedés mindenekelőtt a 65-70 év közötti személyeknél, a cukorbetegeknél, a tüdő-, máj- és szívbetegeknél, az immunbetegeknél ölt veszélyes formát, itt a legnagyobb az elhalálozási ráta is.  A hatvan év alatti, az említett betegségben nem szenvedőknél a kór lefolyása enyhe, vagy ha súlyosabb is, de ritkán vezet halálhoz. A koronavírus azért vált annyira pusztítóvá, mert első ízben jelent meg, és okoz megbetegedést az embereknél, így még senki nem rendelkeznek ellene immunitással – magyarázta az orvos. Forrás

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!