A boltban is megveheted, de ott sokkal drágább. Ráadásul a házi egészségesebb is!

Majonéz
Elkészítéséről itt olvashatsz. 100 forintnyi költséggel 2 perc alatt készíthetsz egy nagy adag friss majonézt.

Majonéz-mártás
A majonézhez ízlés szerint tejfölt és tejszínt adunk, majd citromlével, kevés porcukorral, csipetnyi sóval és törött fehérborssal jól kikeverjük.

Tartármártás
Harminc deka majonézt keverőedénybe teszünk, hozzáadunk egy evőkanál mustárt, egy deci tejfelt egy deci kivert tejszínt, egy deci fehér bort, egy fél citrom levét, kevés sót, ízlés szerint porcukrot és habverővel simára keverjük. Halételekhez, tojásételekhez, töltött paradicsomhoz adjuk.

Zöldmártás
Öt deka spenótot megtisztítunk, megmosunk, majd forrásban levő, gyengén sózott vízben megfőzzük. Ha kész, leszűrjük, és szitán áttörjük. Kevés finomra vágott tárkonnyal és petrezselyemzölddel együtt az előre elkészített majonézmártáshoz keverjük.


Fűszeres mártás
A majonézmártást keverőedénybe tesszük, hozzáadunk kevés reszelt vöröshagymát, egy hámozott, finomra vágott ecetes uborkát, kevés petrezselyemzöldjét és metélőhagymát ugyancsak finomra vágva és jól elkeverjük. Ízesítősül egy kanál mustárt, kevés porcukrot, csipetnyi borsot keverünk hozzá. Hideg sültekhez ajánljuk.

Csiki mártás
Öt deka gombát megtisztítunk, megmosunk és gyengén sózott citromos vízben megfőzzük. Amikor kihűlt, apró kockára vágjuk, öt deka hámozott almával, öt deka céklasalátával és kevés reszelt vöröshagymával együtt az előre elkészített majonézmártáshoz keverjük. Rántott vagy rostonsült halakhoz adjuk.

Curry mártás

A majonézhez joghurt, citromlevet, egy csipet cukrot, sót, curry port, kevés borsot adunk. A hozzávalókat simára keverjük, jól behűtjük. Sült húshoz, halhoz vagy rántott sajthoz kínáljuk.

Mézes-mustáros mártás

mustárból, mézből, majonézből egyforma mennyiséget mérjünk ki - pl 2 evőkanál. Jól keverjük össze. Salátákhoz, húsokhoz is remek!

Oszd meg másokkal is!

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!