A Spathiphyllum vagy vitorlavirág a béke, harmónia szimbóluma, amit a női boldogság növényének is tartanak. Sok szeretetet és beteljesülést hoz azoknak, akiknek az otthonában megtalálható, különösen akkor, ha ajándékba kapjuk. Ugyanakkor azt is mondják róla, hogy képes elhozni a megfelelő társat az életünkbe.

Lidia Fecioru bioenergetikai terapeuta szerint ez a gyönyörű növény minden nőnek tökéletes ajándék lehet.

'Ha valaki édesanya szeretne lenni, békét és harmóniát akar teremteni az otthonában, szeretné megtalálni a másik felét, vagy egyszerűen csak arra vágyik, hogy szeressék, akkor jó, ha ezt a növényt kapja ajándékba' - mondja a szakember.

Ez azonban még nem minden. Ez a növény állítólag az anyagi jólét bevonzására is képes. Ami a gondozási tippeket illeti, rendszeresen kell öntözni, mivel nem viseli jól a magas hőmérsékleteket.

Mivel nem szereti a hőséget, jó ötlet, ha napközben vizet permetezünk a leveleire egy szórófejes flakonból.

Hogy kell elhelyezni a növényeket a lakásban, hogy anyagi jólétet és harmóniát teremtsünk

 

Lidia Fecioru bioenergetikai terapeuta szerint nemcsak a növények tulajdonságai számítanak, hanem az is, hogy helyezzük el azokat a lakáson belül, hogy bőséget és harmóniát vonzzunk az életünkbe.

'A fürdőszobában legyen egy cserje jellegű növény, például bonszai, bambusz, vagy akár fikusz. A páfrányok kúszónövények, ami nem jó, mert a fürdőszoba így is tele van negatív energiákkal, a sok műanyag samponos, krémes flakontól. Ezért jó, ha a fürdőszobában tartott növények inkább cserje jellegűek.

A hálószobában általában azt tanácsolják, hogy ne tartsunk növényt, mert ellopják az oxigént a szobából. De ha mégis tartunk növényt a hálóban, este akár ki is vihetjük onnan, reggel pedig vissza, ha szeretnék.

Ugyanakkor azt se felejtsük el, hogy vannak olyan növények, amik tisztítják a levegőt, és jelentősen növelik annak oxigéntartalmát, ilyen például az aloe vera.

A nappaliban szintén kisebb, bokros növényeket kell tartani, ilyen például a citromfa, a narancsfa, a bonszai, a fikusz, vagy a papiruszsás. Ezeket általában a szobák sarkaiba érdemes helyezni' - mondja a bioenergetikai terapeuta.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!