Van akinek a húst hússal ajánlott, másoknak a vega. Nézd meg, te hová tartozol!

A vércsoport fontos tényező a személyiségünk és az egészségünk szempontjából is. Természetesen befolyásolja a táplálkozást is.

A-vércsoport

Az ebbe a vércsoportba tartozó emberek általában harmonikus életet élnek és támogató közösség veszi őket körül. Számukra a legideálisabb a vegetáriánus étrend követése és drasztikus fogyást fognak tapasztalni, ha áttérnek erre a táplálkozásra. Azt javasolja, az A-vércsoportúak fogyasszanak friss, organikus élelmiszereket, mert az érzékeny immunrendszerünk számára ez kulcsfontosságú. Ha így tesznek, feltölthetik az immunrendszert fontos tápanyagokkal és elkerülhetik életveszélyes betegségek kialakulását.

B-vércsoport

A B-vércsoportúak genetikusan magukban hordozzák a nagyfokú rugalmasságot és alkalmazkodási képességet a változó körülményekhez. Gyakran jellemző rájuk a kiegyensúlyozatlanság a stressz miatt, így a szervezetük több kortizolt termel. Ez a csoport könnyebben elhízik, mivel olyan ételeket fogyaszt, melyek nem tesznek jót az anyagcserének, mint a kukorica, a szezámmag, a lencse, a csirkehús, mogyoró, búza, paradicsom, hajdina. Sokkal jobb, ha áttérnek a kecskehús, a bárányhús, a nyúl- és a vadhús fogyasztására, valamint, ha növelik a zsírszegény tejtermékek és a zöld leveles zöldségek fogyasztását.

AB-vércsoport

Az ebbe a vércsoportba tartozóknak kevés a gyomorsavuk, de imádják a húst. A gyomruk azonban így képtelen megfelelően megemészteni a húst és azt zsírként fogja tárolni. Ha keveset és gyakran esznek, megoldhatják ezeket az emésztési problémákat. Az AB-vércsoportúak kerüljék a koffeint és az alkoholt, fókuszáljanak a tengergyümölcseire, a tejtermékekre, egyenek tofut és zöld leveles zöldségeket. Szintén kerüljék a füstölt és pácolt húsokat, mivel ezek az ételek gyomorrákot okozhatnak azoknál, akik nem rendelkeznek elegendő gyomorsavval.

0-vércsoport

Az AB-vércsoportba tartozókkal ellentétben a 0-vércsoportra az extrém magas gyomorsav szint a jellemző, ezért könnyen meg tudják emészteni a fehérjében és zsírban gazdag ételeket. Szabadon ehetnek húst, de tartózkodniuk kell az egyszerű szénhidrátoktól, elsősorban a gabonaféléktől, mivel azok zsírrá és trigliceridekké alakulnak. A 0-vércsoportúak kerüljék a búzát, a koffeint, a tejtermékeket, az alkoholt. Viszont fogyasszanak sok zöldséget, gyümölcsöt és sovány, organikus húsokat.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!