Hatalmas földrengés rázhatja meg fél Európát november 19-én?

Számítógépes előrejelzések szerint a katasztrófa elkerülhetetlen lesz, és a hatóságok titokban már megpróbálták megtenni az előzetes óvintézkedéseket is. Nem csak Nagy-Britannia, de Európa számos ország is veszélyben lehet - állítják nem hivatalos jelentésekre alapozva.

Több kutató is úgy véli ugyanis, hogy előre prognosztizálhatóan november 19-én egy nagyon erős földrengéssorozat fogja megrázni Európát.

A rengések ereje néhol olyan erős lesz, hogy minden eddigi rekordot megdönt.

Mindemellett a földrengések hatására hatalmas, több méter magas szökőár, azaz cunami is generálódik, ami elmossa a partokat. Számos európai partmenti város vagy üdülőterület lesz veszélyben. A jelentések alapján Velencét például teljes mértékben elmoshatja a cunami, ha valóban bekövetkezik a földrengés.

Sokak szerint ez az egész dolog kapcsolatban lehet azzal is, hogy a Csendes-óceánon és a kontinensek partjainál végig húzódó úgynevezett Tűzgyűrű aktivizálódni látszik. Az elmúlt években több, minden eddiginél nagyobb rengés kiinduló pontja köthető ehhez a területhez. Nincs kizárva a geológusok szerint, hogy az Európát megrengető katasztrófa is innen indul majd ki, és hatással lesz Amerikára is.

Már olyan vad elméletek is napvilágot láttak, miszerint azért november 19 a földrengés dátuma, mert a Nibiru ekkor érkezik földközelbe.

A szkeptikusok azonban úgy gondolják ilyenről szó sincs, és pusztán a számítógépes szimulációs előrejelzések jósolnak 19-ére egy nagyobb erejű lemeztektonikai mozgást, ami földrengésként eszkalálódhat majd.

A tudósok szerint szinte 100%-ig biztos, hogy egyszer Kaliforniát is eléri egy ilyen rengés. Az elmúlt években óriási, rekord erősségű földrengéseket láthattunk Japánban, Chilében, Indonéziában és Új-Zélandon. Ez az Egyesült Államok nyugati partja számára is elkerülhetetlen.
A tűzgyűrű által keltett kataklizmikus rengések elméletben arra is képesek lennének, hogy teljesen átrendezzék bolygónkat.

Egyes kontinensek partvonalai jelentősen átalakulnának. Szigetek tűnnének el, és jelennének meg, és 60-100 méter magas szökőárak sújtanák a kontinensek külső peremvidékét.

Hogy tényleg bekövetkezik-e, amit jósolnak? Nem tudni. Mindenesetre a biztonság kedvéért nem árt, ha senki sem tartózkodik majd turistaként a part menti városokban Európában.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!