Aztán a férje ezt súgta a fülébe, és a nő válaszolt...

Az orvostudomány elképesztő fejlődésen ment keresztül az elmúlt néhány évtizedben. A doktorok a különböző műszeres vizsgálatoknak köszönhetően soha nem látott gyorsasággal tudnak pontos diagnózist adni, és a megfelelő kezelési módszer is kéznél van, hogy a beteg mielőbb a gyógyulás útjára lépjen. Ám még ma is vannak olyan esetek, amelyek ellentmondanak a logikának, amikor bebizonyosodik, az orvosok a XXI. században sem tévedhetetlenek.

Egy amerikai nő, Lyndee Brown összeesett az arizónai otthonában. Amikor a fia rátalált az eszméletlenül fekvő édesanyjára, azonnal hívta a mentőket. Azok hamar kiérkeztek, de mire a kórházba értek, a 45 éves nő már teljes kómában volt.

A kétségbeesett hozzátartozói és az orvosok 12 napon keresztül várták, hogy valami javulás történjen az asszony állapotában, hátha reagál valamire. Számtalan vizsgálatot elvégeztek rajta, de mind csak azt bizonyította, Lyndee már agyhalott. Ennek ellenére ő mindennek tudatában volt, ami körülötte történik. - Emlékszem, az orvos kinyitotta a szemem, belevilágított, és azt mondta a családomnak, hogy a pupilla nem reagál. Próbáltam megmozdulni vagy megszólalni, de képtelen voltam rá. - mesélte később.

Az orvosok tanácsára a család nagy szomorúsággal úgy határozott, hogy lekapcsolják Lyndee-t a gépekről. Szerettei egyenként odamentek a kórházi ágyhoz, hogy végső búcsút vegyenek tőle. Utoljára pedig a férje ment oda hozzá, akiben még pislákolt a remény, és azt suttogta többször egymás után a felesége fülébe: 'Harcolnod kell, mert szükségem van rád.'
Lyndee meghallotta a szavait, és minden erejét összeszedve megpróbált megszólalni. És akkor egyszer csak felkiáltott: 'Harcolok!'

Az egész család, a férje, fia és lánya is megdöbbenve és hitetlenkedve álltak. Sosem fogják elfeledni azt a csodás pillanatot, mert bár a műszerek szerint semmi esély sem volt rá, Lyndee mégis felébredt a kómából.
- Attól, hogy eszméletlen vagy, még mindent hallasz. Tehát ha valaha olyan helyzetbe jutsz, hogy kómába kerül az, akit szeretsz, beszélj hozzá, és ne add fel!
Soha nem szabad feladni a küzdelmet és a reményt, mert van amikor egy kis reménysugár kell csak ahhoz, hogy valakit visszahozz az életbe
- tanácsolja Lyndee.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!