A kutyák elképesztő dolgokra képesek, ami a fegyelmet és a szabályok betartását illeti.

Mennyire vagy türelmes, ha sorban állásról van szó? A képen látható rendőrkutyák, akik etetőtáljukkal a szájukban felsorakoztak az etetéshez, téged is több türelemre ösztönözhetnek.

A kínai rendőrség kiképzett rendőrkutyái rendkívül fegyelmezettek, és remek példái annak, mi mindenre képes a jó kiképzés. Képesek illegális tárgyak kiszagolására, bombakeresésre, mentőakciók végrehajtására, és még sorolhatnánk.

De nem Kína az egyetlen ország, ahol a kutyákat megtanították sorban állni ételosztáskor. Ezen az 1940 körül készült fényképen, egy finnországi farmon láthatunk kutyákat felsorakozni az ételért, tálkával a szájukban, bár ezek az állatok katonai kutyáknak tűnnek.

A kutyák elképesztő dolgokra képesek, ami a fegyelmet és a szabályok betartását illeti. Könnyen idomíthatók, a rendőrségi és katonai kutyák különleges kiképzését pedig már egész fiatal korban elkezdik.

A speciális munkát végző kutyáknak szigorúbb kiképzésre van szükségük az egyszerű „ül” és „fekszik” parancsok végrehajtásánál, és a kínai rendőrkutyák esetében úgy tűnik, ez az étkezésrendre is kiterjed.

A képen, amely most rendkívül népszerű a Redditen, állítólag egy kínai rendőrkutyákat kiképző iskola látható. Egy fehérköpenyes férfi éppen arra készül, hogy szétossza az ételt az etető táljukkal a szájukban, türelmesen sorakozó kutyák közt.

A jól kiképzett kutyák tökéletesen egyenes vonalban ülnek, önzetlen türelemről adva tanúbizonyságot. Önkéntelenül is késztetést érezhetünk, hogy összehasonlítsuk ezt a képet egy másik felvétellel, ami az utóbbi napokban terjedt el a közösségi oldalakon, amelyen látható, ahogy a vásárlók szó szerint összeverekednek néhány tekercs WC-papírért egy szupermarketben.

Nézzünk meg két alapvető parancsot, amivel elkezdhetjük a kutyánk betanítását. Ne feledjük, hogy a betanított kutya még nem feltétlenül kiegyensúlyozott, de néhány alapvető parancs segíthet a problémás viselkedés kezelésében is.

Az „Ül!” az egyik legkönnyebben tanítható parancs.

Kezd azzal, hogy egy jutalomfalatot tartasz a kutya orra elé. Ezután emeled a kezedet kicsit magasabbra a feje fölé, hogy az állatnak követnie kelljen a fejével a falatot, így le fog ülni. Amikor ez megtörtént, erősítsd meg benne, hogy ez a helyes pozíció, és mondd ki: „Ül!” A parancsszó kimondásával együtt többször ismételjük meg a gyakorlatsort, séta előtt, etetés előtt, és más helyzetekben is. Ez a gyakorlat a kutyát is megnyugtatja.

A „Lábhoz!” parancs segít, hogy kutyusod elkerülje a bajt.

Használj pórázt, hogy megtanítsd kedvencedet erre a parancsra. Guggolj le, vagy ülj le, úgy, hogy egy szinten legyél a kutyával, és mondd ki a parancsszót: „Lábhoz!”, miközben magad felé húzod a pórázt. Amikor elér hozzád, jutalmazd meg egy finom falattal és egy kis szeretettel.

Ha új parancsot akarunk betanítani a kutyának, soha ne feledkezzünk meg a jutalomfalatokról.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!