A terrorszervezetet az USA találta ki, hogy igazolni tudja a Közel-Kelet elfoglalását és irányítását.

Erről Noha Al-Sharnoubi egyiptomi újságírónő írt az egyiptomi állami média újságában, az Al-Ahramban. Azt fejtegeti, hogy az Iszlám Állam valószínűleg nem létezik, és nem több, mint az Egyesült Államok trükkje, amivel a külpolitikáját igazolja a világnak.

A közelmúltban még Donald Trump republikánus elnökjelölt is arról beszélt, hogy szerinte az Iszlám Államot Barack Obama és Hillary Clinton közel-keleti terrorellenes politikája szülte. De az újságírónő még a terrorcsoport létét is kétségbe vonja provokatív cikkében, amit a 2001 szeptember 11-i terrortámadások okfejtésével kezd. Szerinte az Egyesült Államok ezzel kezdte meg a Közel-Kelet megszállását és elpusztítását, majd darabokra szedését. Ezt a hódító hadjáratot pedig csak az Iszlám Állam mítoszával tudták csak folytatni.

„Van, aki elhiszi az Egyesült Államok hivatalos verzióját a 2001 szeptember 11-i terrortámadásokról?” – teszi fel a kérdést, amire rögtön meg is adja a választ, hogy nem valószínű! Szerinte az ikertornyok és a Pentagon megtámadását már korábban megtervezték, mert háborút akartak kirobbantani ezzel a nemzeti tragédiával.

Az újságírónő további kérdésekkel is bombázza az olvasóközönségét:

„Vajon véletlen, hogy a szeptember 11-i terrortámadások végrehajtói amerikai repülőiskolába jártak?”
„Elképzelhető az, hogy négy eltérített gép szabadon röpködött az amerikai légtérben, és egymás után ütközzenek bele az ikertornyokba és a Pentagonba 15-30 perces időközzel?!”
„És végig úgy támadtak, hogy közben egyetlen amerikai gép sem vette őket célba és nem lőtte le őket? Hol volt a hírszerzés, a műholdas megfigyelés és a radarok?”
„Vagy lehet, hogy az egészet előre kitervelték, hogy a későbbi az iraki hadműveletet igazolhassák vele?”

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!