A pszichológus apa kitalálta a tökéletes ajándékot!

Egy fiatal apuka beszámolóját olvashatjátok (aki végzettsége szerint pszichológus):

„Amikor a fiam három éves volt, emlékszem mekkora stresszt okozott, hogy karácsonyra minél több ajándékot vegyek neki. A nagyszülők is elvárták tőlünk, hogy a feleségemmel telepakoljuk a karácsonyfa alját, amihez még ők is hozzátehetnek pár ajándékot. Nyomasztó volt nagyon, és láttam, hogy a fiam is ugyanígy élte meg!!

Mégis hány ajándékra van szüksége egy háromévesnek?!!

Fellázadtam!! Következő évben elmentem ajándékot venni, de ahelyett, hogy bementem volna, inkább hátramentem és belenéztem az áruház kukájába:

Meg is volt a tökéletes ajándék: egy hatalmas papírdoboz! Felkötöttem a kocsim tetejére, majd otthon becsomagoltam, és átkötöttem egy szép piros szalaggal..

Karácsony este a fiam nagyszerű ajándékot kapott: a hatalmas üres kartondobozt és hozzá színes filceket!

A kisfiam ekkor egy kicsit csodálkozott, furának találta ezt az ajándékot! Ám hamar birtokba vette a dobozt, és elkezdett játszani, kibontakoztatva a gyermeki képzelőerejét! A doboz először ház volt, amire ajtót vágtunk, hogy ki-be mászkálhasson… Később az oldalára fordította, és hajó lett belőle, utána pedig egy erődítmény teteje, ami alatt aludt. Végül szánkónak is kitűnő volt! Aztán persze a szelektív kukában végezte..

A család többi tagja eleinte felháborodott azon, hogy egy üres dobozt kapott a kisfiamnak karácsonyra, és nem tagadom, kicsit szégyelltem is magam… Ám amikor láttam, mennyire élvezi, és nem is érdekli a többi játék, akkor megnyugodtam!!

Pszichológusként azt mondom, nem az a lényeg, hogy minél drágább vagy csillogóbb játékot vegyünk a gyereknek…A lényeg, hogy olyan ajándékot vegyünk neki, ami

  • aktívvá és társasági emberré teszi a gyereket,
  • ami lehetővé teszi, hogy a képzelőerejét használja,
  • ami segít neki megérteni a pénz értékét, vagy más készségeit fejleszti!

Vajon hány boltban kaptató játék ilyen?!

Ezek is dobozokból készültek!

Házikó és komplett konyha!

Minimal designe, igényes belső falakkal

A mesebeli mézeskalács házikó

Égősorral is díszítheted!

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!