Bekeményítettek: önnél is kopogtathatnak!

A nemzeti hulladékgazdálkodási vállalat hozzálát kintlévőségei behajtásához. Mégpedig követeléskezelők bevonásával teszi ezt.

A Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt., ismert gúny nevén a kukaholding, elkezdi behajtani az eddig be nem fizetett csekkeket. A Díjbeszedő Holding Zrt. vezette konzorciumnak a kukaholding 7,6 milliárd forint értékű követelést adott át amelyben helyet kapott egy eddig ismeretlen kelet-magyarországi behajtó is. Az új cég, a Pepp and Cars Kft., amely élelmiszer-nagykereskedelemmel foglalkozott egy éve még, és volt több adóhatósági ügye is, bár ezeket megszüntették.

Rövid fennállása alatt, a hulladékgazdálkodási vállalat egyáltalán nem volt a feladata magaslatán: sok esetben pontatlanul, késve számlázott és az is előfordult, hogy a csekknél, amelyen az ügyfélnek fizetnie kellett volna, előbb küldte a fizetési felszólítást.

A NAV-nak körülbelül 55 ezer követelést fognak átadni, ez pedig azzal járhat, hogy akár a fizetéséből is levonhatják az összeget annak, aki nem fizette be a szemétszállítási díjat.
 

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!