Drasztikus fogyást kellett produkálnia egy filmszerep miatt

Matt Damont szerepeiben gyakran kell megmenteni. Néha a második világháborúban kerül veszélyes helyzetekbe, vagy éppen a Marson kell egyedül túlélnie a mindennapokat. Így hát nem csodálkozunk azon, hogy fiatalabb korában nemcsak szerepeiben került életveszélybe. Egy magazin feltette számára a kérdést, hogy melyik szerepe jelentette számára a legnagyobb kihívást. Válaszul elmondta a színész, hogy a "Bátrak igazsága" című film forgatása során rengeteg súlyt kellett veszítenie. A normál 86 kilójából több mint húsz kilót kellett leadni, hogy megfeleljen a forgatáson elvártaknak. A drámai fogyás eredményeként 63 kilóra esett a súlya rövid idő alatt.

Mi volt a titka? Csak csirkemellet evett és minden áldott nap 20 km-t futott. Matt azt állítja nem a félmaraton lefutása volt a legrosszabb ezekben a napokban, hanem az, hogy állandóan csak csirkemellet ehetett. De akaraterejével elérte, hogy csak a célra gondoljon, ne foglalkozzon az étellel, amit magához vesz.Bár ez a diéta nem hangzik durvának, de gondoljunk bele, hogy bár a bőr nélküli, magas fehérjetartalmú és alacsony kalóriájú csirkemell nem olyan szörnyű étel, viszont a testünknek más összetevőkre is szüksége van. Van rengeteg olyan vitamin és kulcsfontosságú tápanyag, melyet ez az étrend nem tud szervezetünknek biztosítani
.
Miután a kiegyensúlyozatlan étrend miatt Matt kezdte magát igazán rosszul érezni, orvoshoz fordult, aki gyógyszerekkel segítette a diéta miatt károsodott mellékvesék működését. A vizsgálatok után tudta meg a színész, hogy a hosszabb távú diéta és a mellette felgyűlt stressz a szívének tartós károsodását okozhatta volna, mely akár halállal is járhat.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!