Fogadd meg a tanácsait!

Nem szabad azt gondolnunk, hogy velünk sosem fordulhat elő az, hogy kiraboljanak, hiszen sosem tudhatjuk, hogy mikor kerülhetünk bajba, mikor szemelhet ki az utcán egy rabló.

Ebben a cikkben viszont hasznos útmutatásokat, tanácsokat írunk le, amelyek segítségével megúszhatunk egy támadást.

  • Legyünk tisztában azzal, hogy testünk legerősebb, legkeményebb fegyverei a vállak, amelyeket rablótámadás esetén, amikor megpróbálnak lefogni, bátran használjuk.
  • Ha észrevesszük, hogy felénk tart a támadó, gyorsan dobjuk el a táskánkat, majd szaladjunk, hiszen legtöbbször úgyis a pénzünk érdekli, így mi időt nyerünk, és értesíthetjük a rendőrséget.
  • A rendőrség szerint elsősorban a nőknek ajánlott bezárni az autót, amikor várakoznak, mert különben könnyen ki tudják rabolni őket. Ha mégis megtörténik a baj, érdemes gyorsan megnyomni a dudát, hogy felhívják a járókelők figyelmét a rablásra.
  • Ha egy parkolóban egyedül ülünk az autóban, mindig érdemes bezárni az összes ajtót.
  • Ha beül mellénk egy bűnöző, és fegyverrel rákényszerít, hogy hajtsunk el a helyszínről, engedelmeskedjünk neki, de a lehető leghamarabb hajtsunk neki valaminek, elég csak egy koccanás, a lényeg, hogy a légzsákok kinyílásával ártalmatlanná tehetjük a támadót.
  • Mindig legyünk figyelmesek, különösen ha kisebb szállító teherautók állnak meg mellettünk. Ha gyanúsan néznek, ne habozzunk, zárjuk magunkra a kocsit. Ha támadnak, hívjuk a rendőrséget, és hosszasan nyomjuk a dudát.

Megtörtént eset: Egy bizonyos Ted Bundy arról vált híres rablóvá, hogy betegnek tetette magát, és arra kérte a többségében női áldozatait, hogy vigyék be a kórházba, közben persze “helyre jött”, és kirabolta segítőit. Forrás

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!