Komoly gondjaid lehetnek belőle.

Egyre szívesebben osztunk meg magunkról mindenféle információt. Ám ennek vannak veszélyei.
Itt vannak a legfontosabb dolgok, melyeket érdemes lenne eltüntetni a közösségi oldalakról:

A telefonszámod

Amennyiben nem szeretnél éjszaka rejtett számú hívásokat kapni, az ezzel szórakozó gyerekektől, felnőttektől, vagy csak egyszerűen a privát adataidat félted, jobb lenne megóvni a telefonszámodat. Amennyiben valakinek mégis szüksége lenne rá, nyugodtan elkérheti tőled üzenetben.

Születési dátum

Valóban jó érzés születési felköszöntéseket kapni, akár olyan emberektől is, akikkel régóta nem találkoztál, ezeket az adatot azonban talán mégis jobb nem megosztani a Facebookon.

A címeddel és a neveddel együtt, a születési dátumokat is gyakran felhasználják az identitás tolvajok. A Facebookon teljesen megszokott, ha ezt valaki megosztja magáról, az identitásod megóvása azonban sokkal fontosabb pár születésnapi köszöntésnél.

A tartózkodási helyed

Nagyon is elfogadott dolog, hogy valaki megossza Facebookon azt, hogy éppen melyik étteremben ebédel. Ez azonban nem azt jelenti, hogy neked is ezt kell tenned. A tartózkodási hely szintén kellő adat az identitás tolvajok számára, sőt emellett bárki megtalálhat és követhet is téged.

Fotókat a nyaralásodról, vagy a reptérről

Mindenki szeret olyan fotókat posztolni, melyeken megmutatják ismerőseiknek, milyen jól érzik magukat és éppen hol nyaralnak.

Nos, a képekkel önmagukban nincs semmi gond, csakhogy ezzel azt is tudatod, hogy az otthonod éppen üresen áll. Nyilván nem feltételezed egy ismerősödről sem, hogy kirabolna téged, de mindenkinek vannak olyan Facebook-barátai, akikről nem tud sokat. Akárhogy is, ne kockáztass, sosem tudhatod.

A főnöködet

Sose jelöld be Facebookon a főnöködet, azért hogy jobb benyomást tegyél rá. Hidd el, a családi fotóid nem tartoznak rá. Sok ember vesztette el az állását, azért, mert valami olyat posztolt, ami nem tetszett a főnökének, esetleg más oldalát is megmutatta. Amennyiben el szeretnéd kerülni a kínos helyzeteket, ne tartogasd a főnöködet a Facebook barátaid listáján.

Furcsa képek, melyeken megjelöltek

Mindenkit megjelölnek néha a barátai vicces képeken, azonban ezek jobb ha a lehető legkevesebb ideig jelennek meg az idővonaladon. Töröld ki őket, amennyiben úgy érzed, hogy nem felvállalhatóak.

Néha felkerül egy-két bulizós kép is Facebookra, de hidd el, senkire sem tesz jó benyomást ha olyan képet talál rólad, amin éppen egy asztalon táncolsz egy bulizóhelyen. Az a legbiztosabb, ha ezeket a képeket teljesen eltávolítod a Facebook oldaladról.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!