A nagyszüleink által használt megoldás, egyszerű és hatékony, de ma már kevésbé alkalmazzák.

Csak az egészséges növény hoz bő termést!

Egy egyszerű, olcsó és hatékony módszert alkalmaztak nagyszüleink, akik hagymahéjba ültették a paradicsomot

Komposzttal javítjuk a talajt, és elültetjük a paradicsom palántákat. A drótférgek leküzdésére hagymaleveleket teszünk minden egyes palánta alá. A hagymahéjak számos, a növények számára szükséges mikroelemet tartalmaznak (kalcium, kálium, mangán, magnézium, vas, réz, szelén, króm, bór stb.) egy természetes műtrágya, mely baktérium- és gombaölő tulajdonságokkal rendelkezik, ugyanakkor jó rovarirtó, ill. fertőtlenítő is egyben - mondják a zöldségtermesztők.

A hagyma héja nemcsak rovarölő szerként védi a paradicsomot, hanem gomba- és baktériumölő tulajdonságokkal rendelkező természetes műtrágya is.

A hagyma héj gazdag foszforban, káliumban és kénben, olyan vegyületekben, amelyek javítják a palánták egészségét és növelik életerejüket.

Ezen kívül porózus szerkezetüknél fogva segítik a talajnak a vízelvezetését is, amelyben a növények nőnek, így nagyon fontosok a paradicsompalánták esetében, amelyeknek a gyökerei, szárai elrothadnak, ha túl nedves talajba kerülnek.

A hagymahéj nitrogént és kalciumot tartalmaz, amelyek növelik a földréteg termékenységét, és ez nem csak gazdagabb paradicsomtermést jelent, hanem sokkal jobb minőségűt is.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!