Ahhoz, hogy évről évre dús virágzata legyen a pünkösdi rózsának,  alkalmazz egy egyszerű trükköt.

A pünkösdi rózsa rendkívül hosszú életű növény, így ha egyszer elültettük, hosszú évekig gyönyörködhetünk a virágaiban.

Ültetésére a szeptember az ideális időszak, de cserépbe szinte bármikor ültethetjük.

pünkösdi rózsa az első évben nem fog virágozni, de ha egyszer meghonosodott, egy kis gondoskodással rendkívül sokáig elélhet, és teljes pompájában virágozhat.

A pünkösdi rózsa többségében lombhullató lágy szárú fajok, de vannak cserje termetűek is, virágaik pedig különböző színekben pompázhatnak, fehér, sárga, rózsaszín, piros vagy lilás árnyalatokban egyaránt.

Viszonylag kényes növény, és vannak olyan esetek, amikor egyik évben virágzik, a következőben azonban már nem.

Fontos, hogy miután a virágok elhervadtak, eltávolítsuk azokat, mert a megjelenő magvak elvonják a növénytől az erőforrásokat, így a levelek nem tudnak fejlődni.

A leveleket és a szár többi részét azonban nem szabad eltávolítani, csak az elhalt virágfejeket, mivel a növénynek szüksége van arra, hogy tápanyagokat gyűjtsön, és felkészüljön a következő évi virágzásra.

A leveleket csak akkor vágd le, amikor már sárgák és elszáradtak. Ugyanakkor körülbelül 5 év után a bokrokat meg kell ritkítani és szétültetni. Ez biztosítja, hogy a bazsarózsa évről évre virágozzon.

Ezenkívül az is megakadályozhatja a virágzást, ha a gyökerek túl mélyen vannak, ezért ültetéskor nem árt erre is odafigyelni.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!