Ezt alkalmazva könnyíthetünk az életünkön.

A manapság népbetegségnek számító stresszel naponta találkozhatunk.  Bizonyos mennyiségben még normális az életünkben jelenlevő stressz, de, ha minden percünk görcsös, ideges, és túlhajszolt lesz, érdemes tenni valamit annak érdekében, hogy jobban érezzük magunk.

Egy dolog nagyon fontos: meg kell értsük, hogy a változás csak belülről érhető el. Egyedül mi magunk tehetünk azért, hogy az életünk nyugodtabb legyen. Ha folyton a környezetet, a barátokat, ismerősöket, szomszédokat, rokonokat, a főnököt, a körülményeket okoljuk azért, hogy túl stresszes az életünk, soha nem is lesz jobb.

Vannak bizonyos technikák, melyeket alkalmazva könnyíthetünk az életünkön. Persze ez nem azt jelenti, hogy meg fog szűnni a stressz, csupán másképp, pozitívabban fogunk reagálni rá.

Az alábbi japán relaxációs technika nem tart tovább 5 percnél. Próbáljuk ki, adjunk egy esélyt arra, hogy az életünk nyugodtabb, és szebb legyen. A japánok hite szerint mindenik ujjunkhoz különböző életérzés, vagy hozzáállás kapcsolódik.

  • A nagyujj a szorongásért felelős.
  • A mutatóujj a félelmeinkért felelős.
  • A középső ujj a haragért, és a gyűlöletért felelős.
  • A gyűrűsujj a depresszióért, és a szorongásért felelős.
  • A kisujj a problémáinkért felelős.

A technika segítségével harmonizálhatjuk az energiát szervezetünkben.

Egyenként minden ujjunkat fogjunk meg a másik kezünkkel, vagyis vegyük a tenyerünkbe. Tartsuk így egy-két percen keresztül. Nem kell szorítani, csak épp vegyük körbe a tenyerünkkel. Onnan lehet tudni, hogy valóban működik a dolog, hogy egy lüktető érzést fogunk érezni.

Végezetül a mutatóujjunkkal nyomjuk egy percig a tenyerünk középső részét, mindkét kezünkön. Ezzel csak fokozhatjuk a nyugtató hatást.

Gyakoroljuk ezt a technikát minden nap, és helyreállíthatjuk az érzelmi, és fizikai egyensúlyunkat.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!