A kereskedők trükkökhöz folyamodnak a hiány megelőzése érdekében.

Immár napok óta tart a felvásárlási láz. Érthető, hogy mindenki igyekszik feltölteni a készleteket, de vannak, akik túllépnek egy határon. Tegnap óriási felháborodást okozott, hogy  baranyai faluban egyetlen ember vásárolta fel az összes lisztet. Nem érdekelte, hogy másoknak is kellene - megvette mindet.

Debrecenben az állateledelek hiánya okozott gondot, másol a kenyérért folyik közelharc, és már ki sem kerülnek a polcokra, mert elkapkodják a feltöltő kocsiról.

A szájmaszk és kézfertőtlenítő mellett az élesztő a leginkább keresett. Van, ahol nem a megszokott helyén, a tejtermékek között található, hanem a csemegepultba kerül, és úgy kell kérni, mint pl. a felvágottakat. 

A Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete is véleményt nyilvánított: lenne elegendő áru, de a pánikszerű vásárlás miatt üresek a polcok. Azt javasolják, hogy vásárlási limitet alkalmazzanak az üzletek.

Mindeközben a piacokon egyre drágább a zöldség, gyümölcs és a hús. - ami érthető, hiszen a hatalmas érdeklődés felveri az árakat.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!