Minden mobilos veszélyben van!

Egy új csalási módszer szedi az áldozatit, aminek célja, hogy a hívást fogadó fél egy elküldött üzenettel egy másik feltöltős telefonszám egyenlegét töltse fel a saját számlája terhére!
Az elkövető rejtett számról telefonál és valamelyik mobiltelefon-szolgáltató ügyfélszolgálatának nevében mutatkozik be. Tájékoztatja az ügyfelet, hogy nyilvántartásuk szerint egy ügyfélbiztonsági kódot korábban nem sikerült elküldeniük, és annak megismétlésében az ügyfél segítségét kéri.

A hívó fél feltesz néhány kérdést, például hogy az ügyfél elégedett-e a szolgáltatással, a készülék tud-e sms-t fogadni, illetve küldeni), majd ezután a hívás kihangosítását kéri, hogy segíteni tudjon az SMS elküldésében, és így a biztonsági kód megszerzésében. Ez a számsor valójában egy telefonszám és egy összeg, amely akár 15.000 forint is lehet.

Bár a megadott telefonszám, ahova az sms küldését kérik nem emelt díjas, az „ügyfél” az üzenet elküldésével mégis másvalaki egyenlegét tölti fel!
Felhívjuk a figyelmet, hogy a mobilszolgáltatók nem küldenek SMS-ben biztonsági kódot, ezért mindig legyenek körültekintőek, ha valaki ilyesmire kéri. Ha a hívás gyanús, inkább szakítsák meg a beszélgetést és forduljanak a szolgáltató ügyfélszolgálatához!

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!