Különösen veszélyes többszörösen visszaeső a keresett férfi.

Egy idős asszony brutális meggyilkolásáért életfogytiglani fegyházra ítélték azt a férfit, aki ma délben megszökött a Sopronkőhidai Fegyház és Börtönből - olvasható a Bors oldalán. 

Különösen veszélyes, többszörös visszaeső, tavaly júliusban rablógyilkosságért kapott életfogytiglani börtönt. Ő Jakab István, aki péntek délben megszökött a Sopronkőhidai Fegyházból.

A férfi munkavégzés közben lépett meg, azóta hajtóvadászat indult ellene, a környéken kocsikat állítanak meg, állig felfegyverzett rendőrök eredtek Jakab nyomába.

A férfi és két társa 2012 októberében bestiális kegyetlenséggel végzett egy nyugdíjas asszonnyal. Jakab egy rúddal összeverte, majd brutálisan megtaposta az asszonyt, koponyaalapi törést, arckoponya- és többszörös bordatörést szenvedett, a traumás sokk és kivérzés miatt pedig egy óra alatt meghalt.

A mai szökés után a büntetés-végrehajtás országos parancsnoka azonnal a helyszínre sietett és fegyelmi eljárást indított. A börtön területén működő gazdasági társaság biztonsági vezetőjét, három munkáltatási felügyelőt és egy biztonsági felügyelőt a beosztásából azonnali hatállyal felfüggesztette. Az egyelőre nem tudni, nekik milyen szerepük van Jakab István szökésében.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!