Arra kérik az ügyfeleket, hogy semmiképpen ne adják meg az adataikat!

Az OTP Bank hívta fel ügyfelei figyelmét egy adatlopási kísérletre. Biztonsági okokból történő, kötelező regisztrációra szólítja fel az ügyfeleket az adathalász levél, melyet nem az OTP küldött!

A levél szerint egy olyan hiba van a mobilszolgáltatóknál, amit kihasználva a rendszert támadók lemásolják a SIM-kártyákat, ami után nem az ügyfél, hanem a támadó kapja meg az utalások engedélyezéséhez szükséges SMS-kódot, így “az ön tranzackiói illetéktelen kezekbe juthatnak”.

Íme az ál-levél: 

A “Figyelem – Számla ellenőrzés” tárggyal érkező e-maillel kapcsolatban az OTP Bank az alábbi tájékoztatást tette közzé.

'Az alábbi szöveget nem az OTP Bank küldte. Saját adataitok védelme, biztonsága érdekében, kérjük NE kattints az alábbi felhívásban szereplő linkre!

Az alkalmazást ne töltsétek le telefonjaitokra, ne adjatok meg adatokat a megnyíló felületen. Az OTP Bank csak megbízható, hivatalos mobil alkalmazás áruházakban teszi közzé az alkalmazásait.

A csalók épp a biztonsági figyelmeztetéshez hasonlító szöveggel próbálják az adatokat megszerezni, ám a szöveg nem az OTP Bank által hivatalosan kiadott tájékoztatás. Legyél körültekintő, ne reagálj az ehhez hasonló megkeresésekre!

Ha nem vagy biztos abban, hogy ki küldte a szöveget, kérj segítséget az OTP Bank ügyfélszolgálatán a (+36 1/20/30/70) 3 666 666 telefonszámon.'  Forrás

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!