A hatósági figyelmeztetés az albán pékségekkel kapcsolatosan!

A hatóságok arra hívják fel a figyelmünket, hogy óvatosan vásároljunk az albán pékségekben, különben csúnyán rászedhetnek bennünket! A minőségi péktermékeket készítő magyar sütőipari cégek érdekében a fogyasztói tudatosság emelésére, valamint a Magyar Élelmiszerkönyv további fejlesztésére van szükség.
Egy akciótervet dolgoznak ki a minőségi péktermékekért.

A Földművelésügyi Minisztérium, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK), a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal és a Pékszövetség képviselői egyeztetést tartottak az albán pékségek miatt a közelmúltban felmerült kérdésekről.
Egyetértettek abban, hogy a probléma megoldását jelentősen segítheti a fogyasztói tudatosság emelése, valamint a Magyar Élelmiszerkönyv további fejlesztése és ismertté tétele.

Véleményük szerint fel kell hívni a vásárlók figyelmét arra, hogy a tisztességtelen vállalkozások azzal bújnak ki az idén nyáron életbe lépett új beltartalmi és minőségi előírások alól, hogy más néven (például kenyér helyett buciként) forgalmazzák termékeiket. Ezzel viszont nem csak versenyelőnybe kerülnek, hanem a fogyasztókat is megtévesztik.
Az egyeztetésen résztvevő szervezetek ezért a vásárlók tájékoztatását és a fogyasztói tudatosság növelését kulcsfontosságúnak tartják. 
hirado.hu

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!