Nem kell többé várni a leolvasót!

Ha a mintaprojektek sikeresek, akkor a közüzemi mérőórákat többet nem kell leolvasni!

A Közbeszerzési Értesítőben olvasható, hogy több mint 3 milliárd forintért vásárol eszközöket a központi rendszeréhez, és a telekommunikáció létrehozásához a KOM Központi Okos Mérés Zrt.

2013-ban alapította a Mavir Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zrt összesen 205 millió forintos jegyzett tőkével a céget. A Mavirnak, mint egyedüli tulajdonosnak az a célja, hogy megteremtse a közművektől vásárolt villany, víz és gáz távmérésének a lehetőségét. Az egyéves mintaprojektben történő részvételre pályázatot írt ki a társaság. Így hamarosan mérők kerülhetnek  az iskolákba, önkormányzati létesítményekbe, a kkv-szektorba vagy a lakossághoz is. A cég átadja az államnak a gyűjtött adatokat a mintaprojekt végeztével, és az állam dönt majd arról, bevezetik-e Magyarországon is az okos mérést.

A KOM közbeszerzésének az a célja, hogy létrehozzon  egy okoshálózati központot, és az ehhez kapcsolódó adatközpont fejlesztése. Továbbá céljuk az adatkezelési rendszerek és mobil adatrögzítő eszközök beszerzése is.

Összesen két ajánlat érkezett a felhívásra. A Sagemcom Magyarország Kft. lett a nyertes, az olcsóbb ajánlatának köszönhetően. A tájékoztató nem közölte a másik ajánlattevő nevét. Az eredetileg becsült 6,3 millió euró helyett a Sagemcom 10,2 millióért (több mint 3 milliárd forintért) vállalta el a feladatot. A nyertessel augusztus 16-án kötötte meg az ajánlatkérő a szerződést.  Forrás

► KÉRJÜK LÁJKOLD ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS!

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!