Szeretnéd, hogy 3-szor hosszabb ideig bírja a mobiltelefonod akkumulátora?

Ha gyakran tönkremegy a telefonod, vagy nem érted miért merül le olyan hamar, akkor lehet te csinálsz valamit rosszul.
Sokan azt hiszik, hogy a mobiltelefonok karbantartása nem nehéz feladat, de a legtöbben mégis a töltéssel követi el a legnagyobb hibát. Mert nem mindegy, hogyan, mikor, mennyi ideig és milyen módon töltjük a telefonunkat.

Ahhoz, hogy a mobil telefonod akkumulátora akár 3-szor hosszabb ideig is kibírja, összegyűjtöttünk néhány tippet, amire figyelj oda.

1. Soha ne töltsd fel 100%-ra!
A lítium-ionok, amik az akkumulátorokban vannak, nem igénylik a teljes feltöltést. Sőt ellenkezőleg, éppen azzal teszed a legjobbat, ha mindig csak rátöltesz valamennyit, de soha nem hagyod, hogy feltöltődjön 100%-ig.

2. Ne hagyd a telefont hosszabb ideig a töltőn!
Lehet, hogy elalvás előtt kényelmes rádugni a telefont töltőre, és reggel 100% töltöttséggel leszedni, de ez nem tesz jót az akkumulátornak, mert ez kb. olyan, mint amikor az izmát folyamatosan megfeszít az ember. Egy egész estés töltés után nem kell aggódni, hogy lemerül a telefonunk, de minél többször csináljuk ezt és minél hosszabb időn át hagyjuk a töltőn, annál hamarabb veszíti el az élettartamát, és annál kevesebb ideig bírja majd töltés nélkül. Ezért nem érdemes a töltőn hagyni túl sokáig, célszerű kihúzni a töltőt 80-90% után.

3. Töltsd gyakrabban a telefonod!
A töltőn hagyás helyett sokkal jobb, ha csak kis részletekben és gyakrabban töltöd fel a telefonod. Ha 50% a töltöttség, csatlakoztasd a töltődet és vidd fel 80-90% közelébe. Persze ez nem egyszerű, hiszen nem ül otthon egész nap az ember, de azért törekedjünk erre a telefonunk érdekében.

4. Ne töltsed nagyon hidegben vagy nagyon melegben a telefont!
Az ideális töltési hőmérséklet 10°C és 30°C között van. 10 fokban ritkán szokott az ember telefon tölteni, de nyáron sem jó egy tűzforró autóban, mert az nagyon rosszat tesz az akkumulátornak.

5. Cseréld le a töltőt, ha forrósodik tőle a telefon!
Az természetes, ha töltés közben melegszik a készülék, de ha forrósodik, akkor érdemes egy új töltőt vásárolni.

►► KÉRJÜK LÁJKOLD ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS EZEKET AZ INFORMÁCIÓKAT! ❤

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!