De van jó hírünk is!

Szokatlanul hideg reggelre ébredtünk!

Szerdán változóan, erősen felhős időben lesz részünk, de azért hosszabb-rövidebb napos időszakokra mindenhol számíthatunk, csapadék nem várható.
Nyugaton és északon élénk lehet a déli-délnyugati szél. Hajnalban hideg lesz, a legalacsonyabb hőmérséklet -3 és +5 fok között alakul, többfelé kialakulhat gyenge fagy, napközben pedig 12-18 fokot mérhetünk. Nem lesz front térségünkben.

Holnaptól melegedés!

Melegebb napok jönnek záporokkal, zivatarokkal Csütörtökön is változóan, erősen felhős idő lesz a jellemző, a délutáni óráktól északon, északkeleten futó záporok is kialakulhatnak. Megélénkül, megerősödik a délnyugati szél, melynek köszönhetően fokozódik a nappali felmelegedés, délután 21-26 fokra van kilátás.

Pénteken már országszerte erőteljes lesz a gomolyfelhő-képződés, többfelé lokális záporok, zivatarok kialakulására kell számítani, helyenként felhőszakadás, jégeső is lehet viharos szél kíséretében. Napközben 22-27 fok valószínű, de a zivatarokat követően visszaesik a hőmérséklet.

Szombaton elsősorban a keleti, vasárnap a nyugati országrészben számíthatunk újabb záporok, zivatarok kialakulására. Élénk, időnként erős lehet az északnyugati szél. Délutánonként 20-25 fok közötti maximumokat mérhetünk. Forrás: idokep

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!