Ne sajnáld levágni a hajtásokat, a növények bőséges virágözönnel hálálják meg a gondoskodást.

A muskátliknak a téli időszakban szükségük van pár hónapos pihenő időre. Ha ezt nem adjuk meg számukra, és télen is világos és meleg helyen tartjuk őket, akkor nincs idejük feltöltődni, nem tudnak felkészülni a nyári szezonra, ezért nem fognak olyan gazdagon virágozni. 

Márciusban már elő lehet venni a téli álmot alvó muskátlikat, és hozzászoktatni őket a napfényhez, a gyakoribb öntözéshez és a tápoldathoz.

Ezzel együtt kerüljön sor a teljes letisztításukra és visszavágásukra.

Először eltávolítjuk az elszáradt leveleket, majd jó visszavágni a szárakat. A visszavágást 2-3 hajtás kezdeményig kell megtenni, ami kb 10 cm. 

A levágott zöld ágat sem kell kidobni! Friss muskátli földdel töltött cserépbe dugd őket. Meglátod milyen hamar elkezdi az önálló életét.

Ne sajnáld levágni a hajtásokat, a növények bőséges virágözönnel hálálják meg a gondoskodást. Aztán csak azon kell törnöd a fejed, mi kerüljön a muskátli mellé.

A metszésen kívül érdemes leszednéd a felső 3-4 cm földréteget, a maradékot kissé fellazítani, és szórni rá valamilyen tartós tápot, aztán új földdel betakarni. A marhatrágya is nagyon jó, ha van, de megfelel az általános virágtáp is. Jól meglocsoljuk, és mehetnek egy világos ablakba.

Innentől folyamatosan kell öntözni és tápoldatozni őket. Ha már elmúlnak az éjszakai fagyok, akkor kirakhatók. Arra azonban vigyázni kell, hogy ne érje őket rögtön a tűző nap, mert a télen legyengült növények zsenge hajtásai hamar megégnek. 

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!