Kinek öröm, kinek bosszúság...

Idén nyáron Európa jelentős részén hosszan tartó hőségre, és veszélyes hőség hullámokra lehet majd számítani!
Jellemzően dél és kelet Európában, így Magyarországon is iszonyatos hőség várható majd.

Itt az előrejelzés:
Olaszországban és a Balkánon hosszú, forró nyár várható, különösen júliusban és augusztusban veszélyes hőséghullámok lehetnek. Legalább egyszer számíthatunk egy hétig tartó extrém forró időszakra is. Az átlagos hőmérséklet 32 fok körül lesz idén nyáron. A hőséghullámok idején pedig a melegrekordok is megdőlhetnek.

A régióban a nyáron a másik komoly problémát a szmog és ezzel a levegő szennyezettsége okozza majd. Nagy lesz az aszály kockázata is, a nyári hónapokban valószínűleg igen kevés csapadék lesz Dél és Kelet Európában.

Nyugatabbra:
Franciaország, Németország és Lengyelország területén időnként erős viharok várhatóak. Itt a megszokott nyári hőmérsékletre lehet készülni és nem lesz tartós hőség, viszont gyakrabban lehet majd csapadékra számítani. Sokszor kialakulhatnak komoly jégesők és erős szélviharok is, főleg a nyári délutánokon és a kora estéken.

Legnagyobb valószínűséggel Németország déli részén, Csehország nyugati részén és Lengyelország nyugati részén lehet majd komoly zivatarokra is számítani, és ezeken a területeken megnő az árvizek kockázata is.

►►KÉRJÜK LÁJKOLD ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS!

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!