De a nyugdíjasok is féláron vehetnek belépőjegyet november végéig.

Látványetetéssel, állatbemutatóval, családi tökfaragással, óriás memóriajátékkal és sok más programmal és kedvezményekkel készül a négynapos hétvégére és az őszi szünetre a Fővárosi Állat-és Növénykert.

Október 29-től november 6-ig, azaz szombattól jövő vasárnapig a 14 éven aluli gyerekek díjmentesen látogathatják a városligeti intézményt. De kedvezményt kapnak a nyugdíjasok is, akik november végéig a belépő kevesebb mint feléért, 2200 Ft helyett 1000 forintért válthatnak belépőjegyet.
A kedvezmények mellett programokban sem lesz hiány.

Ebben az időszakában minden nap állatbemutatók, tréningek és látványetetések várják az érdeklődőket. A programok között szerepel a sörényes hangyászok, az óriásvidrák és a keák látványetetése, a koalák etetése és mérlegre tétele, valamint az oroszlánfókák tréningje, az „Állatok akcióban” című állatbemutató és még számos érdekesség.
A programok október 31-én hétfőn „halloweeni játszóházzal” egészülnek ki, és ezen a napon a Varázshegyben óriás memóriajáték és tök amőba, családi tökfaragás, kézműves foglalkozások, ügyességi játékok és arcfestés is várja az odalátogató családokat.

A programok mellett felhívják a figyelmet a közelmúltban született kisállatokra, így az erszényből már kijáró szürke óriáskenguru kölykökre, a szurikáta kölykökre, a kis pandákra és a sörényes hangyászokra, mert az utóbbi két fajnál kölyök is cseperedik éppen.
Arra is lesz mód a hosszú hétvégén, hogy tökből különböző arcokat, tökfejeket és töklámpásokat faragjanak, mert az állatkert egyes lakóinál lehet majd ilyen játékként vagy takarmányként szolgáló faragott tökökkel találkozni.

Érdekesség lesz még az Állatkert főterén az a másfél mázsás óriástök, amit egy agárdi őstermelő ajándékozott a városligeti intézménynek.

Ne hagyja ki senki ezt az akciós lehetőséget a szabadidő hasznos és praktikus eltöltéséhez!

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!