Egy okostelefonos alkalmazás segítségével tájékozódhatunk egészségi adatainkról, fizikai állapotunkról, prevenciós lehetőségeinkről. De egészségünk megőrzése érdekében is hasznos információkhoz juthatunk.

A MeNTA (Mobil EgészségNapló és Tájékoztató Alkalmazás) alapvető célja az egészségtudatos magatartás támogatása, valamint a legkorszerűbb technikai eszközök felhasználásával egy mindennapi segédeszköz biztosítása az egészséges életmód fenntartásához. December közepétől Android és iOS készülékekre is ingyenesen letölthető mobil alkalmazás rendkívül praktikus.

A MeNTA elősegíti az egészségügyi problémák monitorozását és kezelését, különösen a népbetegségnek számító szív- és érrendszeri betegség, vagy cukorbetegség esetén. Egészségterv készítésével és követésével, a mozgás-, és táplálkozásnaplók segítségével az előzetesen beállított egészségcél elérése sokkal egyszerűbbé válik. A Vércukor- és Vérnyomásnaplóban feljegyezhetők a mért értékek, a Testtömeg-naplóban követhetővé válik a testsúly változása, a Táplálkozásnaplóban a kalóriabevitel, a Mozgásnaplóban pedig a fizikai aktivitás értékei. Gyógyszer- és Szolgáltatáskereső, továbbá egy közel 600 szócikkes betegségkalauz is található az alkalmazásban. A MeNTA interaktív térképet és útvonaltervezőt is rendelkezésre bocsát, valamint hiteles forrásból tájékoztat a keresett, vagy éppen a közelben található egészségügyi intézmények és gyógyszertárak címéről, telefonszámáról, valamint nyitva tartási idejéről. Az alkalmazás fontos gyakorlati tanácsokkal látja el a felhasználókat, figyelmeztethet például a gyógyszerek bevételére, vagy kiértékeli a különböző naplókba bevitt adatokat.

Az ingyenesen letölthető mobil alkalmazás új utakat nyit majd meg a betegek orvosaikkal történő kommunikációjában is. Az alkalmazás továbbfejlesztett változatában ugyanis lehetővé válik majd az egészségügyi intézményeknél, vagy a háziorvosnál tárolt egészségügyi adatok egyéni mérésekkel történő kiegészítése, valamint ezeknek az információknak a háziorvossal történő megosztása a személyre szabott egészségügyi ellátás érdekében.

A fejlesztők az alkalmazás még esetleges hibáit a felhasználók visszajelzései alapján folyamatosan javítják, ezért az üzeneteket a [email protected] e-mail címre várják. Az új verziók megjelenéséről a https://www.facebook.com/mobilegeszsegnaplo közösségi oldalon minden friss információ megtalálható.

 

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!