Praktikák, amit a receptek nem tartalmaznak. Gyakorlott háziasszonyoknak is ajánljuk!

Ha töltött káposzta receptről van szó, igaz az ahány ház, annyi szokás. Az alapokban van hasonlóság: 1kg darált húshoz 30-40 dkg rizs kell. Egy kis szalonna 10-20 dkg, 1 nagy fej hagyma, 4-5 gerezd fokhagyma, só, bors, őrölt paprika megy még hozzá. Tölteni lehet édes- és savanyú káposzta levélbe. A főzőlé lehet füstölt húsos, paradicsomos, vagy egyszerű sós-lé. Sokan kaporral ízesítik! A felfőzés 1-1,5 óra az edény méretétől függően. Utána fedővel letakarni, dunsztolni, hadd szívja be a főzőlevet.

Jöjjenek a praktikák!

1. Ha igazán ízletes tölteléket akarsz, a darált húsba darálj bele egy kis szalonnát. ha a boltban veszed a darált húst, akkor nagyon apróra vágva keverd hozzá a szalonna darabkákat!

2. A rizst ajánlott előre megfőzni, mert nagyon sok nedvességet elvesz a töltelékből. 1 rész rizs megfőzéséhez 2 rész víz kell. Ezt akár előző nap is megcsinálhatjuk! Amikor a töltött káposztát főzöd, figyeld, hogy nem kell-e pótolnod a vizet. Az igazán finom töltött káposzta alatt alig marad lé, vagyis elfővi a levét!

3. Ha füstölt húst akarsz belefőzni, azt áztasd be előző nap. Félig főzd meg, hagyd kihűlni a húst a lében. A töltött káposztához ne csak a húst, hanem a levet is használd fel. Persze ellenőrizd, hogy mennyire sós!

TIPP: Egyszer próbáld ki kerámia edényben megfőzni a  töltött káposztát.

Ne felejts el tejfölt tálalni hozzá!

► KÉRJÜK LÁJKOLD ÉS ❤

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!