Mentősök tapasztalták, hogy közlekedési baleseteknél a legtöbb sérültnek van mobiltelefonja. Olyan sérülteknél, akikkel nem lehet kommunikálni...

Mentősök tapasztalták, hogy közlekedési baleseteknél a legtöbb sérültnek van mobiltelefonja. Olyan sérülteknél, akikkel nem lehet kommunikálni, a segítségükre sietők nem tudják, hogy a telefon hosszú címlistájából kit értesítsenek. Mentőápolók és mentőorvosok azt javasolták, hogy a szükség esetén értesítendő személy adatait mindenki ugyanazon megjelölés alatt adja meg. A nemzetközileg elismert megjelölés: ICE (In Case of Emergency = »vész esetén«). Ezalatt a név alatt annak a személynek a telefonszámát kell megadni, akit vészhelyzetben vagy szükség esetén a rendőrségnek, mentőknek, tűzoltóknak fel kell hívni. Ha több ilyen személyt szeretne megadni, a következőképp lehetséges: ICE1, ICE2, ICE3 stb. Könnyű megcsinálni, nem kerül semmibe és vész esetén nagy segítség lehet!

További javaslat: a személyi és a TAJ kártya mellett legyen ott egy papíron a vércsoport, a gyógyszerérzékenység és a szedett gyógyszerek. Sok orvos mondta már, hogy bárcsak mindenki megtenne ennyit. Mennyivel könnyebb dolguk lenne.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!