A külügyminiszter könnyeivel küzdve tartotta meg sajtótájékoztatóját, melyben a legfrissebb részleteket ismertette a sajtóval.

A pénteken éjfél körül tragikus balesetet szenvedett busz Franciaországból tartott Magyarország felé az A4-es autópályán. Egy hegyvidéki üdülőhelyen jártak a budapesti Szinyei Merse Pál gimnázium diákjai. A buszon hivatalosan 54 utas és 2 sofőr tartózkodott, de vélhetően ennél többen voltak körülbelül negyvenen lehettek, főleg fiúk. A halottak száma 16, 1 utas mesterséges kómában van, állapota életveszélyes. Két további utas nagyon súlyosan sérült, 10-en súlyosan, 13-en könnyebben. 12 fő teljesen egészséges.

A baleset az autópályán történt, Verona és Velence között. Az okokat még vizsgálják, de az biztos, hogy nincsenek féknyomok, illetve, hogy a busz a szalagkorlátnak ütközött, majd egy felüljáró oszlopába csapódott bele. Ennek következtében a busz elejében tűz ütött ki, és a füst pillanatok alatt beterítette a buszt.

A magyar állam vállalja a balesettel kapcsolatosan felmerülő költségeket, és a hazaszállítás költségeit.

További információért hívható a milánói főkonzulátus: 0039/339-62-19-517.

Szijjártó Péter külügyminiszter a hivatalos sajttájékoztató alatt könnyeivel küzdve közölte az eddig ismeretes tényeket a sajtó képviselőivel.

► KÉRJÜK OSZD MEG MÁSOKKAL IS!

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!