10 olyan tipp, amit érdemes megjegyezni.

Nem lehet kivédeni, hogy megbetegítő vírusokkal találkozunk. Pár módszer, ami segít elkerülni a nagyobb bajokat.

Mézes fokhagyma, a természetes antibiotikum:
A fokhagyma vírus és baktériumölő hatású ezért csodafegyver a megfázásos időszakban akár megelőzésként, akár gyógymódként is hatásos. A méz áldásos hatásairól könyvtárnyi irodalom van. A kettő együtt: biztos siker a betegségek ellen.

Javasolt fogyasztás: Fél gerezd fokhagymát vágj apróra, és 1 teáskanál mézzel együtt nyeld le. Naponta akár 3-szor is megismételhetjük, hiszen ez a legjobb természetes antibiotikum. 2-3 nap alatt kitakaríthatja a kórokozókat a szervezetből.

Mindig ügyeljünk a kézmosásra: gyakran és alaposan mossuk meg a kezünket ebben a betegségektől terhes időszakban. Főleg, hogy a baktériumokat a kezünkkel, ujjainkkal szedjük össze, és velük érünk a szánkhoz vagy bármely más testrészünkhöz. Számos vírus terjed így.

Vegyük komolyan a tüneteket! Fontos tudni a téli megfázás és influenza elleni küzdelem esetén, hogy pontosan melyikről van szó. A tünetek hasonlóak. Vizsgálat nélkül még az orvos sem biztos, hogy megkülönbözteti. A megfázás enyhébb lefolyású, orrfolyással, orrdugulással jár. Az influenza azonban súlyosabb, és hirtelen csap le – és napokra ledönthet a lábunkról. Láz, végtagfájdalmak, kimerültség jár vele.

A megfelelő gyógyszert szedjük: számos orvosság közül választhatunk ma már, ám nagyon lényeges, hogy valóban azt alkalmazzuk, amelyik jó a tünetekre. Vannak kombinált gyógyszerek is, melyek például csökkentik a köhögést, az orrdugulást és egyben fájdalomcsillapítók is. Ugyanakkor, számos esetben jobb olyanra szavazni, mely egy specifikus tünetet kezel. Olvassuk el a tájékoztatót. Sose szedjünk egyszerre több gyógyszert, melyben ugyanaz a hatóanyag van.

Maradjunk otthon, ha betegek vagyunk: a legjobb gyógymód a pihenés. Hagyni kell a szervezetünket, hogy leküzdje a vírusokat. Ne terheljük hát se fizika, se szellemi téren.

Igyunk sok folyadékot: a gyakori víz- vagy tea fogyasztás segít lazítani a váladékot, tisztítani a szinuszokat és az eldugult orrot. A víz, a tea, a leves a legjobb választás.  Alkoholt ne fogyasszunk, ha betegek vagyunk. 

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!