Hiába is várják, idén erre már nem számíthatnak…

Az elmúlt években a nyugdíjasok pályázhattak kedvező árú fürdőbelépőkre, de 2017-ben ezt már nem hirdetik meg! Ugyanis összevonták az üdülési pályázattal, annak viszont már lejárt a jelentkezési határideje.
Az Erzsébet-programban korábban ilyenkor írták ki a nyugdíjasok fürdőbelépős pályázatát, de idén semmilyen hír nem volt az új pályázatról, mert kiderült, hogy 2017-ben nem hirdeti ezt meg a Nemzeti Üdülési Alapítvány.

Amikor 2014-ben először írták ki a pályázatot, 2 hét után le is kellett zárni, mert csak 15 ezer jelentkezővel számoltak. A következő években már megemelték a keretösszeget, ami így kitartott a jelentkezési határidő végéig.
A pályázati feltételek mindig hasonlóak voltak, olyan 60. életévüket betöltöttek jelentkezhettek, akiknek a nyugdíja nem haladta meg a 147 ezer forintot, és más adóköteles jövedelemmel sem rendelkeztek. A 2500 forintos önrész befizetése ellenében közel 80 hazai termálfürdőbe lehetett így elmenni, és fürdője válogatta, hogy hány alkalomra biztosított belépést ezzel (ami általában 5 és 33 alkalom között volt).

Aki nagyon figyelt, az egy tavaly őszi interjúból kiszúrhatta, hogy nem lesz fürdőbelépős pályázat, bár ez csak mellékesen került szóba a Mokka reggeli műsorban november 18-án, ahol Lénárd Gábor, a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány stratégiai tanácsadója beszélt erről.
Ő a meghirdetett üdülési pályázatokról beszélt, de megemlítette azt is, hogy az üdülési pályázattal már olyan helyekre is el lehet jutni, ahol termálfürdő van. Nyilván ez nem elszólás volt, mert fürdőbelépős pályázat már nem lesz, hiszen Lénárd elmondása szerint összevonták a fürdőbelépős és az üdülési pályázatot.

A dolog pikantériája viszont az, hogy a nyugdíjasok és a fogyatékossággal élők számára meghirdetett üdülési pályázat jelentkezési határideje tavaly már lezárult, így aki ezt a cselt korábban nem tudta vagy vette észre, az idén lemaradt a kedvezményes fürdőbelépőkről!

► KÉRJÜK LÁJKOLD ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS!

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!