Erre már sokan vártak.

Minden előfizetést és előfizetőt érint! Akár Vodafone, Telekom, Telenor, Blue Mobil vagy más szolgáltató ügyfele vagy, jó ha tudod!

A telekommunikációs- és televíziós műsorszolgáltató cégek szerződéskötési kereteit is megfogalmazó elektronikus hírközlésről szóló törvény módosítása október végén lép hatályba. A jogszabály szerint az előfizető kérésére a határozott időtartamú előfizetői szerződés 24 hónapra is megköthető, ha ahhoz készülékvásárlás is kapcsolódik. Az ilyen módon két évre megkötött határozott idejű előfizetői szerződésnek a készülék vásárlásához kapcsolódó törlesztő részletek nélkül számított előfizetési díja nem lehet magasabb a 12 hónapra kötött, azonos szolgáltatási tartalmú, határozott idejű szerződések előfizetési díjnál.

A határozott idejű előfizetői szerződés lejárata után a szolgáltató az előfizető kérésére külön díjazás nélkül köteles gondoskodni arról, hogy az e szerződéssel együtt vásárolt készülék bármely szolgáltató előfizetőjeként használható legyen (hálózat-függetlenítés).

A cégek a hűségidő lejárta után sem emelhetik automatikusan szolgáltatásuk árát, a jogszabály megfogalmazása szerint: a szerződési feltételek nem lehetnek az előfizetőre nézve hátrányosabbak a korábbi határozott idejű szerződésben szereplő feltételeknél. A határozott idő elteltét megelőző 90 napban a szolgáltató három alkalommal köteles az előfizetőt a számlalevél mellékletében, számlalevél hiányában írásban, postai úton vagy a szolgáltatás jellegéhez igazodó elektronikus úton tájékoztatni a határozott idejű szerződés határozatlan időtartamúvá átalakulásának időpontjáról. vg.hu

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!