LEGYENEK NAGYON ELŐVIGYÁZATOSAK!

Sok munkát ad a tűzoltóknak a viharos szél, ami sok helyen döntött fákat az útra és a villanyvezetékekre, amivel sok gondot okoz a közlekedésben is. Országszerte riasztás van érvényben!

A Budakeszi út kivezető szakaszán oszlop dőlt az úttestre, Maglódon hatméteres fa zárta el az egyik utcát. Kidőlt fa zárja el a Hidegkúti utat is Budapesten. Villanyvezetéket szakított le egy méretes faág Budapest XII. kerületében, a Diós árok felső szakaszán, Érden pedig a Tárnoki úton dőlt vezetékre egy húsz méter magas fa.

Csömörön egy nagyfeszültségű vezeték szakadt le, és harmincnál több helyszínre riasztották a fővárosi tűzoltókat, de személyi sérülésről egyelőre nem érkezett bejelentés.
A XV. kerületben egy 10 méter magas fa a Szántóföld utca mindkét sávját elzárja, a Hűvösvölgyben a Dámvad utcában egy ház oldalának dőlt egy fa, a X. kerületben, a Bolgár utcában pedig három autót rongáltak meg a nagyobb leszakadó faágak.

A vonatokkal is gond van!
Gödnél leszakadt a felsővezeték, amitől egy fa is kigyulladt. Egy személyvonat a nyílt pályán rekedt, az utasokat a tűzoltók segítették át a mentesítő járatra. A vonatok ezen a szakaszon csak az egyik vágányon közlekedhetnek, ami hosszabb menetidőt okoz. Nagymaros és Szob között is csak az egyik vágányon közlekedhetnek a vonatok a fakidőlés miatt.

A viharos erejű szél miatt a Budapest–Székesfehérvár vonalon 80 kilométer/órás sebességkorlátozást vezettek be, ezért az arra közlekedő vonatok menetideje meghosszabbodik.
Az M2-es gyorsforgalmin Sződligetig áll a kocsisor, ami kb. 15 km-es dugót jelent Budapest felé. Gyakorlatilag Pest megye északi részéről képtelenség bejutni a fővárosba.

Az ország északnyugati, északi megyéiben 70–85 km/h, de egy-egy helyen már 85–95 km/h-s széllökések is kísérhetik az északnyugati szelet síkvidéken. Országszerte számítani lehet 70-85 km/h körüli széllökésekre,  legritkábban a délnyugati területeken.

Az északnyugati és középső országrészben elsősorban zápor vagy hózápor környezetében helyenként 90–110 km/h körüli széllökés is kialakulhat a síkvidéken.
Forrás: katasztrófavédelem

► KÉRJÜK LÁJKOLD ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS!

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!