Az orvosainak is elállt a szava, amikor meglátták a röntgent.

Senki sem tudja megmondani miért ilyen óriási a hasa – szóhoz sem jutnak mikor meglátják a röntgen felvételt.

A 24 éves mexikói nő túlsúllyal küszködött és elkezdett diétázni. Megindult a fogyás, aztán egyszer csak azt tapasztalta, hogy a hasa egyre nagyobb lesz. Egy idő után már nagyon zavarta őt, a szokásos napi teendőit nem tudta ellátni. Egyre nehezebben járt, a légzés is gondot okozott. Végül is elment a kórházba.

Mindenki aki látta őt, azt gondolta, hogy ez a fiatal nő terhes. A nagy hasa miatt azt gondolták, hogy több gyermekkel várandós. Az orvosok elég szkeptikusak voltak az egészségi állapotával kapcsolatban.

Végül is egy röntgen kép alapján határozták meg az orvosok a diagnózist. A hölgy egy óriási cisztát hordozott a hasában, mely a hasüreg 95 %-át kitöltötte.

Olyan óriási volt ez a ciszta, hogy elkezdte nyomni a körülötte lévő szerveket. A nő bármelyik pillanatban szívinfarktust kaphatott volna. Nem várhattak a műtéttel.

A daganat 50 cm széles és 157 cm hosszú volt, óriási méretekkel rendelkezett. A sebészek azt javasolták, hogy először csapoljanak le egy nagy adag folyadékot. Csak után kezdjék el a műtétet, ez volt a második opció. A hölgy azt kérte, hogy azonnal távolítsák el a daganatot és ettől függött az is, milyen lesz majd a műtéti vágás. A fiatal nő a második lehetőséget választotta.

Nagyon komplikált volt a műtét mert a ciszta fala csupán egy milliméteres volt. Attól féltek, hogy esetleg a daganat kilyukad a műtét közben. Emellett az ilyen méretű tumorok nagy része legtöbbször rosszindulatú is. Ha a műtét közben egy ilyen tumor kifakad, az azonnal eljuttatja a rákos sejteket a test minden részébe.

Szerencsére minden rendben ment és a sebészeknek sikerült eltávolítaniuk a 32 kg súlyú tumort.

Amint eltávolították a daganatot, a páciens hasa visszahúzódott. Két nappal később el is hagyhatta a kórházat.


A hölgy lassan folytatni tudta addigi megszokott életét. Maradt persze a műtét után felesleges bőr a hasán de ahhoz képest, ami történhetett volna vele, ez nem olyan nagy probléma számára.

Az orvosok olyan dologgal találták szembe magukat, amit még soha nem láttak életükben. Forrás

Az eset kapcsán sokan hitetlenkedhetnek, hogyan történhet meg ilyen. Pedig előfordul Magyarprszágon is. Idézet egy olvasói hozzászólásból:

'Volt egy műtétem évekkel ezelőtt és pontosan egy ilyen 'nagy hasú' hölgy feküdt mellettem. Azt hittem legalább 6 gyermeket vár, de különös volt, hogy a többi testrésze nagyon sovány. Majd kiderült, hogy van 3 gyermeke, 31 éves, és azt hitte, ismét terhes. Viszont mikor 9 hónap után nem jöttek a szülési fájdalmak, AKKOR MENT ORVOSHOZ! Sürgős beavatkozást igényelt, el kellett búcsúzni a gyermekeitől, mert 10% esélye volt a túlélésre. 48 kg-os daganatot vettek ki belőle és 38 kg-os maradt a hölgy. Érdekes volt látni, hogy egyesek hogy NEM törődnek saját magukkal és nem mennek orvoshoz, bármilyen elváltozást találnak a testükön. És hány ilyen eset van még?! '

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!