A tejszínnel is egyenesen csodát tesz!

Olyan varázsszer a só amit nem is tudtál! És itt most nemcsak az ételek ízesítésére gondolunk, hanem annál sokkal többre. Nézd meg, milyen szuper dolgokat kezdhetsz vele otthonodban!

1. Hosszabban marad friss a tej, sőt a tejszín is, ha a felbontott dobozhoz adsz egy csipet sót. Nem kell sok, az íze így nem is fog érződni, mégis sokat tudsz spórolni ezzel – pénzt és bosszúságot is.

2. Amikor előre kell elkészítened a salátát, érdemes enyhén megsóznod, mert így több órán át roppanós marad.

3. Legközelebb, amikor habosra kell verned a tejszínt vagy a tojást, már a keverés kezdeténél adj egy csipet sót hozzá. Így sokkal gyorsabban érheted el a habos állagot.

4. Ha megráncosodott az almád, de fáj a szíved kidobni, akkor ne is dobd! Inkább áztasd enyhén sós vízbe, és máris sima lesz a héja.

5. Véletlenül a padlóra pottyant egy tojás? Tudjuk, hogy azt szörnyen macerás feltakarítani, de ne idegeskedj, inkább szórj rá sót. Ez összerántja a tojást, könnyedén fel fogod tudni törölni egy egyszerű papírtörlővel.

6. Amikor új törölközőt vásárolsz, akkor nagy rá az esély, hogy az első mosások alkalmával ereszteni fogja a színét. Ez a többi ruhát megfogja, a törölköző pedig gyorsan fakóvá válik. Az első alkalmakkor adj 1 csésze sót a mosáshoz, így megakadályozhatod ezt a kellemetlenséget.

7. A makacs, sárga izzadtságfoltoktól is meg tudsz szabadulni a só segítségével. 4 evőkanál sót oldj fel 1 liter meleg vízzel, egy szivaccsal pedig töröld át a sós oldattal a foltot. Hamarosan el is tűnik tőle, és a szagot is elűzi. Forrás

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!