A sürgősségi vagy fekvőbeteg-ellátásra szorulókat máshová viszik, és minden osztályon szünetel a beteglátogatás.

Kanyarójárvány ütötte fel a fejét a makói kórházban, ezért az intézményt szombaton lezárták – szünetel a beteglátogatás, a sürgősségi vagy fekvőbeteg-ellátásra szorulókat egyelőre máshová viszik. Tíz kórházi dolgozó fertőződött meg, ők otthon gyógyulnak. A fertőzés feltehetőleg Romániából érkezett.

- A makói kórházban a napokban tíz alkalmazott betegedett meg és közülük ötnél a laboratóriumi vizsgálat már igazolta, hogy kanyaróról van szó. A járványveszély miatt szombaton lezárták az intézmény sürgősségi és fekvőbeteg osztályát - jelentette be Bosnyákovits Tünde megyei tisztifőorvos.

A zárlat a gyakorlatban egyrészt látogatási tilalmat jelent, másrészt azt, hogy a sürgősségi vagy fekvőbeteg-ellátást igénylőket a makói járásból átmenetileg más intézmények fogadják – attól függően, hogy melyik van közelebb, hódmezővásárhelyi, orosházi vagy szegedi.

Kallai Árpád főigazgató hangsúlyozta: a jelenleg bent lévő betegek ellátása biztosított és nincs információja arról, hogy az itt ápoltak közül is fertőződött volna meg valaki. A zárlatot azért kellett elrendelni, mert nem tudni, hogy a kanyaróval fertőzött dolgozók kikkel érintkeztek a betegség tünetmentes lappangási ideje alatt. Különösen a 15 hónaposnál fiatalabb, azaz védőoltással még nem rendelkező gyerekek, a várandós kismamák, illetve a legyengült immunrendszerű emberek vannak veszélyben. Kiderült, hogy akik a kórházban elkapták, azok abba a korosztályba tartoznak, akik annak idején kaptak védőoltást, tehát ez a csoport sincs teljes biztonságban. A lázzal, kiütéssel járó betegség itt és most az eddigi adatok alapján a hagyományosnál gyorsabb, könnyebb lefolyású. A tíz megfertőződött dolgozó közül 6 már gyógyultnak tekinthető, 4-en még nem - ők otthon gyógyulnak.A kórházi zárlatot várhatóan még hetekig fenn kell tartani. Hogy honnan ered a fertőzés, azt még vizsgálják a szakemberek. Az ugyanakkor tény, hogy a makói járással szomszédos romániai Arad és Temes megyében jelenleg kanyarójárvány van; onnan a napokban 3 ezer megbetegedést és 16 halálesetet jelentettek. Forrás: delmagyar.hu

► KÉRJÜK LÁJKOLD ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS!

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!