Ilyen esetben sajnos "az első számú tünet a halál."

Gesztesi Károly balesetekor a rohamkocsi perceken belül kint volt, majd a mentőorvosok egy órán át küzdöttek a színművész életéért, mégsem tudták megmenteni. Dr. Kóczán István belgyógyász-kardiológus főorvos szerint nagyon erős infarktus lehetett.

– Ilyesmi sajnos kórházban is előfordul. Ha olyan nagy az infarktus, hogy a szív ingerképző és -vezető rendszere is roncsolódik, akkor az első számú tünet a halál, akármilyen borzalmasan is hangzik. Arról nem is beszélve, hogy az ötven év feletti férfiak veszélyeztettsége nagyobb, mint a nőké: 20-25 százalékuk nem éli túl az infarktust – vázolt dr. Kóczán István, aki hangsúlyozta, egyforma esetek nem léteznek.

– A túlhajtottsággal, rendszertelen étkezésekkel, éjszakázásokkal és kimerültségekkel terhelt életmód, valamint a túlsúly is a veszélyeztetettek közé sorolhatja az embert. Ha a felmenői között voltak szív-, avagy magas vérnyomásos problémával élő személyek, akkor ez hatványozódhatott, de a véletlenség faktorát sem lehet kizárni, ami lehet gyulladás avagy hormonális probléma – mondta a szakember.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!