Áprilistól már használni kell!

Áprilistól külön rendszámtáblát kell igényelni annak, aki az autó hátuljára szerelhető kerékpárszállítón kívánja szállítani a biciklijét. A kerékpárszállító autókra szürke rendszám kerül, ami megegyezik az autó rendszámával. A nyilvántartásban és a forgalmi engedélyben is jelölni kell, hogy van ilyen, viszont ha eltűnik, akkor korlátozás nélkül lehet újat gyártani belőle.

Ez azért lehet nagy segítség, mert a jelenlegi szabályok szerint egy autóhoz csak egy darab hátsó rendszámtábla tartozhat, viszont azt tilos eltakarni. Ez nagyban megnehezítette a hátsó kerékpárszállítók használatát, ugyanis csak akkor lehet használni - a szabályok szerint legalábbis -, ha azon külön lámpasorral egybeépített rendszámtartó van, és minden alkalommal átszerelik rá a táblát.

Az új plaketteket a régi és új típusú (magyar és európai zászlós) rendszámtáblával rendelkező gépkocsihoz is ki lehet majd adni, de maga a szürke rendszám uniós lesz.

A gépkocsi rendszámának eredeti karaktereit tartalmazó külön rendszám gyártását az igénylést követően engedélyezni kell, elkészülte után veszik nyilvántartásba és jegyzik be a forgalmi engedélybe. A kiadásért 5500 forintot kell fizetni. A szürke rendszámot az Okmányirodákban és Kormányablakokban lehet igényelni.

► KÉRJÜK LÁJKOLD ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS!

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!